Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Gabriela Firea a refuzat postul de comisar european

Marian Vasile, 30 octombrie 2019, Ora 08:39

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47662-1.jpg Exclusiv

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți seara  că premierul interimar Viorica Dăncilă a sunat-o în cursul dimineții și i-a propus să fie comisarul european din partea României în executivul european condus de Ursula von der Leyen. Gabriela Firea a precizat că a refuzat propunerea, pentru că vrea să-și ducă mandatul la capăt.

„Vreau public să-i mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, pentru că astăzi (marți - n.r.) în jurul orei 1:00, cred, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european. I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care o are, pentru gândul pe care l-a exprimat. Mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populației, după președintele României și am rezultate bune în această poziție”, a declarat Gabriela Firea .

„I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să-mi duc mandatul la bun sfârșit, până în ultima zi, să muncesc în slujba celor care mi-au dat încrederea acum trei ani și pentru care muncesc zi de zi. Deci, iată că a fost intenția, spun eu, bună din partea doamnei premier. Nu pot să părăsesc Primăria Capitalei, oricât mi-ar fi de greu, oricât de nedrepte consider a fi uneori atacurile asupra mea și asupra echipei mele”, a adăugat primarul general al Capitalei.

În cele din urmă, premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a anunțat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european. Scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți.

Gabriela Firea consideră că Victor Negrescu este o propunere bună pentru a fi comisar european și că are calitățile necesare.

Pe de altă parte, întrebată despre poziția președintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european, Gabriela Firea a spus că Guvernul Dăncilă este încă în funcție și are, între atribuții, să facă propunere pentru comisar european.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:57
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară