Stanga
Dreapta

Exclusiv: Viorica Dăncilă, replică pentru Klaus Iohannis: Am auzit un discurs de campanie

Marian Vasile, 29 iulie 2019, Ora 09:27

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47340-1.jpg Exclusiv

Premierul Viorica Dăncilă îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de oportunism și lipsă de empatie, după ce șeful statului a susținut, duminică seara, o declarație de presă la Cotroceni în care la rândul său a acuzat guvernarea PSD-ALDE că poartă o vină morală pentru tragedia de la Caracal. „Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba”, spune Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, duminică, majorităţii PSD-ALDE abrogarea modificărilor aduse în ultimii doi ani legilor justiţiei şi codurilor penale. El a arătat că statul a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că se aştepta ca declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis făcută duminică seara să indice nişte măsuri clare, să transmită „decenţă, asumare şi responsabilitate, respect pentru nenorocirea unor familii”, însă constată că nu a auzit decât un „discurs de campanie”.

„M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine (luni - n.r.) în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie”, spune premierul Dăncilă.

Ea menţionează că preşedintele Iohannis nu a înţeles gravitatea situaţiei şi că miza e mai mare decât „persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare” şi adaugă că Guvernul „va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile” promise oamenilor.

„Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe", conchide şefa Guvernului, în mesajul său.

Prim-ministrul transmisese anterior, în cursul zilei de duminică, un mesaj pentru şeful statului, cerându-i să convoace de urgenţă şedinţa CSATpentru luni, nu marţi, şi să îşi asume o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS, precum şi demiterea directorului STS.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară