Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: USR Timişoara şi Braşov cer „reformarea” partidului: „Dan Barna şi echipa lui trebuie să plece”

Gheorghe George, 12 decembrie 2020, Ora 14:06

  • print
  • |
usr-timisoara-si-brasov-cer-reformarea-partidului-dan-barna-si-echipa-lui-trebuie-sa-plece-48366-1.jpg BREAKING NEWS

 

Filialele USR din Timiş şi Braşov, care s-au clasat pe primul loc la alegerile de duminică, solicită „reforme” în USR, având în vedere scorul scăzut al formaţiunii la nivel naţional.

 

USR-PLUS  a câştigat alegerile parlamentare atât în Timişoara, cât şi în judeţul Timiş. Victoria obţinută de USR-PLUS în Timişoara arată că cel mai important oraş din vestul ţării a devenit un fief al USR-PLUS.

„Chiar dacă la nivel naţional rezultatul nu este aşa cum ne aşteptam, chiar dacă a intrat în Parlament un partid care nu cred că face cinste acestei ţări, totuşi, avem un motiv mare de bucurie că USR-PLUS a câştigat Timişoara şi judeţul Timiş. E şi o responsabilitate să reflectăm la ce trebuie să schimbăm, să transformăm inclusiv în Alianţă USR-PLUS. Trebuie să reformăm şi clasa politică, dar şi propriul nostru partid. Vă promit că o să ducem acest mandat mai departe şi la Bucureşti”, a declarat Fritz într-un live pe Facebook.

USR PLUS este pe primul loc în Timiş, obţinând 29%. PNL are aproape 25% iar PSD 19,5 la sută.

Din Braşov vine un mesaj şi mai tranşant. Dan Barna ar trebui să demisioneze, cere Radu Hossu, responsabil pe capitolul de strategie în ambele campanii câştigătoare de la Braşov.

„În lumina rezultatelor de acum de la naţional şi de la Braşov şi în calitatea mea de membru al USR PLUS, responsabil pe capitolul de strategie în ambele campanii câştigătoare de la Braşov, vreau să exprim următoarele:

– În orice partid matur, un rezultat vine la pachet cu efecte. Responsabilitatea este pe umărul liderului. Căci liderul îşi primeşte şi laurii victoriei, dar plăteşte şi pentru eşec.

– Dan Barna şi echipa lui trebuie să plece. De ce? Pentru că rezultatul final de la naţional este unul dezamăgitor. Istoric este – cum a spus Dan Barna în această seară, pentru că e prima dată când Alianţa a candidat la alegeri Parlamentare. Dezamăgitor este pentru toţi colegii mei din ţară. Este inacceptabil să creşti doar 6-7% în 4 ani de zile de opoziţie, cu evenimente politice importante – OUG13, 10 August, pandemie. De ce s-a  întâmplat asta? Pentru că s-au ţinut de scaunele puterii în momente când trebuiau să lase frâiele. Pentru că au pus interesul lor deasupra interesului superior al cetăţeanului.

– Poziţionarea împotriva guvernării, în urma Europarlamentarelor 2019, infinitele scandaluri, scorul penibil de la Prezidenţiale 2019, impunerea pe liste a unor apropiaţi în dauna unor oameni cu rezultate, califică Echipa Barna pentru o demisie de onoare.

– Cei care mă citesc acum şi nu cunosc acest partid din interior, să nu creadă că nu există lideri meritorii. Am cunoscut în acest partid oameni extraordinari, care pot oricând să preia frâiele şi să-l crească, să-l pună cu adevărat în serviciul cetăţenilor. Există filiale care în 2016 au trimis parlamentari care ne-au reprezentat cu onoare, cu profesionalism şi cu rezultate, după care au câştigat alegerile Europarlamentare în judeţele lor, au câştigat primarii şi acum au câştigat şi Parlamentarele de ieri.

Felicitări echipei de la Braşov, care a mai demonstrat încă o dată că înţelege ce îşi doreşte electoratul, cum se face politica altfel, cum se fac promisiunile şi cum ele se respectă.

Îmi asum în totalitate aceste rânduri, este poziţia mea personală, o expun public, asumându-mi orice sesizare internă”, a scris Hossu pe Facebook.

USR PLUS a câştigat alegerile din judeţul Braşov cu 26,6%.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:58
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară