Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: UDMR s-a răzgândit. După ce a depus amendament pentru creșterea salariilor demnitarilor, UDMR vrea majorări doar pentru aleșii locali

Gabriela M Bogdan, 27 septembrie 2022, Ora 11:04

  • print
  • |
udmr-s-a-razgandit-dupa-ce-a-depus-amendament-pentru-cre-terea-salariilor-demnitarilor-udmr-vrea-majorari-doar-pentru-ale-ii-locali-51110-1.jpg BREAKING NEWS

UDMR susține majorarea salariilor doar pentru administrația publică locală, a anunțat partidul. Aceasta, deși cei din UDMR au introdus amendamentul privind creșterea indemnizației demnitarilor votat săptămâna trecută de Senat.

 „Susținem doar recalcularea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale. Legea salarizării unitare prevede că salariile personalului din administrațiile locale se stabilesc în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean, care, se ajustează, anual, la valoarea salariului minim”, arată UDMR într-un comunicat.

„În ultimii patru ani, prevederea legală nu a fost aplicată în toate domeniile, rezultând diferențe salariale semnificative. În ultimii patru ani nu s-a înregistrat o majorare salarială la nivelul administrației publice locale, astfel încât s-a creat inechitate și diferențe în sectorul bugetar. UDMR susține că exclusiv salariile angajaților de la nivelul administrației publice locale trebuie ajustate”, potrivit comunicatului.

Reacția vine după ce coaliția de guvernare a decis să modifice la Camera Deputaților amendamentul adoptat de Senat care prevede majorarea salariilor demnitarilor. Astfel, potrivit unui amendament depus de grupurile PSD și PNL din Camera Deputaților, doar aleșii locali și angajații din administrațiile locale vor beneficia de majorări.

 Potrivit amendamentului depus, vor avea salarii mai mari aleșii locali: primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene. După majorări, primarul Capitalei, de exemplu, ar urma să primească cu 2.200 de lei brut mai mult.

Salariile primarilor din mariile municipii vor crește cu 1.650 lei brut, până la 17.250 de lei brut, cele ale primarilor orașelor mari vor ajunge la 13.800 de lei (+1.300 de lei), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent.

 În forma adoptată de Senat, legea prevedea majorarea salariilor tuturor demnitarilor, printre care președinte, miniștri, parlamentari, șefi ai unor instituții precum Academia Română, Consiliul Concurenței, AEP sau Curtea de Conturi.


 

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:35
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară