Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Stelian Ion, ministrul USR-PLUS vrea să dea afară UDMR din coaliție

Gabriela M Bogdan, 22 iulie 2021, Ora 11:38

  • print
  • |
stelian-ion-ministrul-usr-plus-vrea-sa-dea-afara-udmr-din-coalitie-48825-1.jpg BREAKING NEWS

 

Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, a dat de înțeles că dacă ar trebui să plece cineva din coaliția de guvernare, acea formațiune nu e USR-PLUS, ci UDMR, pentru că nu-și respectă promisiunile și angajamentele asumate. Stelian Ion a reproșat, în direct la B1 TV, UDMR-ului că se opune practic desființării Secției speciale, deși și-a asumat acest obiectiv în programul de guvernare votat în Parlament. „Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD”, a punctat ministrul.

„Dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în privința statului de drept. (…) Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeși linie și și-a dori să fim mai mulți, dar eu nu cred în această viziune și, strict pe acest capitol, eu nu văd din Ungaria și Polonia un model”, a mai declarat Stelian Ion.

Acesta a mai spus că lui și colegilor săi li s-a sugerat că nu mai facă atâta vâlvă pe subiectul Justiție, dar el nu va pune batista pe țambal: „Noi suntem obligați să spunem adevărul și să știe oamenii”.

Întrebat cât mai continuăm cu discuțiile pe tema desființării Secției speciale, ministrul Ion a răspuns: „Se pot duce până când Comisia Europeană – zicem la extrem, ne ducem până departe cu această ipoteză – la un moment dat e posibil să pună piciorul în prag și să înceapă o procedură de infringement. În cel mai rău caz, sper să nu se ajungă acolo”.

„Pe de altă parte, cine nu respectă regulile pe care și le-a asumat cred că trebuie să se gândească de două ori înainte de a rămâne sau nu în această coaliție. Că ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?”. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile pe care și le-au asumat și tot ce au promis? Dacă tot e să vorbim așa…

Deci eu cred că dacă e să plece cineva din această coaliție – și eu voi lupta cât pot de mult pentru a păstra această coaliție – cei care nu respectă regulile, aceia trebuie să plece din coaliție”, a mai declarat ministrul Stelian Ion.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară