Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Senatorul PSD Ioan Stan: Grija lui Klaus Iohannis este sa ne dezbine ca popor . De când s-a instalat în funcție practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării

Bogdan Ionescu, 27 noiembrie 2020, Ora 07:25

  • print
  • |
senatorul-psd-ioan-stan-grija-lui-klaus-iohannis-este-sa-ne-dezbine-ca-popor-de-cand-s-a-instalat-in-functie-practica-un-discurs-al-urii-un-discurs-partinic-un-discurs-al-dezbinarii-48340-1.jpg BREAKING NEWS

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, că președintele Klaus Iohannis încalcă grav Constituția pentru că face politică partizană și că grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor.

„Conform articolului 80 din Constituția României, Președintele „veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.” Nicăieri în Constituție nu scrie că Președintele poate fi agentul electoral al unui anumit partid. Ba mai mult, Legea fundamentală a țării prevede că dacă președintele încalcă prevederile constituționale, poate fi suspendat din funcție. Or ieșirea de aseară a domniei sale a fost total deplasată, nu doar în afara prevederilor constituționale”, a spus Ioan Stan.

El consideră că Iohannis a devenit propagandist șef al PNL.

„Să te transformi, de la pupitrul instituției prezidențiale, în propagandistul șef al PNL-ului este mult sub demnitatea funcției deținute. Acest lucru demonstrează fie că nu are pic de respect față de Constituția țării, fie că nu a înțeles nimic din ce înseamnă să fii Președintele tuturor românilor. Nu doar a celor care votează cu partidul său, respectiv PNL”, a arătat Stan.

Potrivit acestuia, până la Klaus Iohannis nici un președinte al României nu a îndrăznit să calce în picioare în asemenea hal Constituția țării, angajându-se într-o campanie electorală pe față pentru un partid și că în comparatie cu Klaus Iohannis, predecesorii săi au dovedit că au limite și bun simț.

„El nu are limite. De bun simț, nici nu mai discutăm. De când s-a instalat în funcție practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării. Românii care votează cu partidul său sunt buni și deștepți în timp ce românii care au alte opțiuni politice, sunt răi și proști. Asta este opinia Domniei Sale și nu se sfiește să și-o expună ori de câte ori iese public. Nu spune nimic constructiv, nimic pozitiv, nimic care să unească românii. Grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor, nu să vegheze la buna funcţionare a autorităţilor publice și nici să medieze relația dintre puterile statului, nici între stat și societate. Scopul lui este să aibă Parlamentul lui, Guvernul lui, Justiția lui. Toată puterea să fie în mâna sa. Pentru asta, nu se dă în lături de la nimic. Și o face josnic, nedemn, tărând în noroi demnitatea funcției prezidențiale”, a declarat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean subliniază că un votant PSD merită tratat cu același respect de Președintele țării, ca și cei care votează alte partide politice.

„Dacă nu înțelege asta, Iohannis nu este un președinte de țară. Este doar un președinte de partid”, a conchis Ioan Stan.

 

EDITORIAL

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Programul de Revelion al TVR a stîrnit mare zarvă într-o anume parte a presei și a politicii. Deputatul Iulian Bulai, din al cărui CV am înțeles că și-a petrecut viața trecînd dintr-o țară între-alta, în funcție de misiuni, a cerut plecarea Doinei Gradea, pe motiv că scheciurile lui Mugur Mihă ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:27
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă