Stanga
Dreapta

Exclusiv: Schimbare de ștafetă la Consiliul Județean Ilfov Pleacă Marian Petrache, vine Hubert Ștefan Petru Thuma

ziarulatak.ro, 22 august 2020, Ora 16:05

  • print
  • |
schimbare-de-tafeta-la-consiliul-judetean-ilfov-pleaca-marian-petrache-vine-hubert-tefan-petru-thuma-48203-1.jpg Exclusiv

După două mandate bune ale lui Marian Petrache la președinția Consiliului Județean Ilfov, liberalii au ales să schimbe ștafeta și să vină cu un alt tip de candidat. Considerând că experiența lui Petrache va fi mai importantă de la înălțimea funcției de senator, conducerea PNL vine cu un candidat, mai tânăr, mai charismatic, cu o viziune nouă, adaptată vremurilor. E vorba de Hubert Ștefan Petru Thuma, ”ungurul” de care se tem useriștii din județ, acuzat că nu are nume românesc. Adevărul e că Dan Barna, Clotilde Armande sau Cosette Chichirău sună mai românește, nu?  

Îl mai acuză useriștii că în 2014 a fost condamnat cu suspendare șase luni. Pe lângă faptul că reabilitarea a intervenit de mult, trebuie precizat că Thuma a fost condamnat pentru că a ajutat un primar, fără să existe vreun prejudiciu. Dar asta a trecut. Instanța de judecată nu îi interzice să candideze. E dreptul lui constituțional.

USR și PMP, prin marii lor conducători de la Ilfov, două partide pline de orgolii, dar fără niciun fel de șanse, nu vin însă cu un program, cu niște idei privind dezvoltarea județului. Ele doar înjură, doar jignesc, doar vând gogoși electorale.

Dar, să revenim.   

Acum, mai mult decât oricând, Ilfovul are șansa de a se dezvolta și de a beneficia de o bună colaborare între primării, consiliul județean și guvern.

Hubert Ștefan Petru Thuma și-a depus candidatura ”cu dorința de a accelera proiectele deja existente și de a aduce un suflu nou județului nostru. Împreună cu o echipă de oameni cu experiență și bine pregătiți îmi doresc să aducem Ilfovul la nivelul următor”. Echipa sa de consilieri este următoarea:

1. Rădulescu Ștefan
2. Voicu Vincențiu
3. Dorobanțu Radu-Raul
4. Dumitru Ana-Maria
5. Ofițeru Cornel Constantin
6. Geantă Sebastian Daniel
7. Dorr Ștefan
8. Boșcu Ninel-Constantin
9. Culea Marinela
10. Mătărău Cristian
11. Barbu Teodor
12. Lungan Lia
13. Neculcea Ștefan-Bogdan
14. Rudeanu Bujor-Silviu
15. Baicu Nicolae-Valentin
16. Cândea Iosif-Dorin
17. Dogaru Ion
18. Achim Eduard-Cristian
19. Călin Andrei-Emil
20. Rumega Daniel-Lucrețiu
21. Gheorghiu Gabriel
22. Ștefan Andrei-Gabriel
23. Stoica Adriana
24. Covaci Florin-Răducu
25. Iancu Marius-Grigoraș
26. Tudor Marin
27. Stroe Constantin-Sorin
28. Lățescu Larisa-Elena
29. Ganea Tiberiu
30. Niculae Petru-Teodor
31. Luca Marian-Claudiu
32. Niculae Andrei-Valentin
33. Purluca Ionela-Andreea
34. Popescu Tiberiu-Alexandru
35. Ștefănescu George-Adrian
36. Socol Anita-Alexandra
37. Hațegan Viorel-Mihai
38. Drăgan Constantin-Adrian
39. Mihai Dragoș-Cătălin
40. Savu Alina-Georgiana

Așadar, Ilfovul trebuie să se dezvolte în continuare, să devină atractiv pentru investitori, dar și pentru cei care locuiesc și lucrează aici. Pentru asta e nevoie de oameni noi, orientați către rezultate de durată, care au o viziune modernă și sunt interesați de așteptările ilfovenilor.

Thuma: ”Aceste alegeri vin cu o viziune nouă de dezvoltare a județului nostru. Avem acum șansa de a face Ilfovul unul dintre cele mai bune locuri din țară unde să crești, să te dezvolți și să îmbătrânești fericit.
Putem crea comunitatea din care să fim mândri că facem parte.

Susținem creșterea investițiilor în sistemul educaţional preşcolar din Ilfov, prin sprijinirea formării personalului didactic şi auxiliar, în vederea pregătirii adecvate a copiilor pentru începerea procesului de şcolarizare. De asemenea, trebuie susținută formarea profesională continuă a asistenţilor sociali şi creşterea numărului acestora. Toţi copiii vor putea începe şcoala pregătiţi să înveţe.

Orice demers educaţional trebuie să asigure soluţii integrate, care să implice în egală măsură instituţiile educaţionale, mediul de afaceri şi comunitatea din care ei fac parte. Integrarea uşoară a absolvenţilor pe piaţa muncii este obiectivul central al dezvoltării în educaţie.

Totodată, județul nostru trece într-o nouă etapă a modernizării infrastructurii rutiere. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat care sunt noile contracte semnate pentru proiecte de infrastructură, precum lucrările la autostrada de centură A0, pasajele de la Domnești, Berceni și Mogoșoaia.

Până în prezent Ilfovul s-a lovit de bariere administrative și de piedici puse de guvernările PSD în încercarea de a dezvolta eficient legăturile rutiere cu Capitala. Este important ca regiunea noastră să devină o zonă complementară Bucureștiului, dezvoltându-se împreună cu el. O rețea de drumuri moderne și sigure înseamnă mai puțin timp petrecut în trafic, eficientizarea serviciilor publice, accesul facil la zonele de agrement și a locurilor de muncă.

Printr-o viziune modernă, un suflu nou, împreună cu o echipă care înțelege importanța unui sistem de transport integrat și a unei infrastructuri funcționale, este timpul să punem Ilfovul pe primul loc”.

Victor N Bogdan

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:01
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară