Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Premierul Florin Cîţu le-a prezentat reprezentanţilor Băncii Mondiale reformele asumate de Guvern

Gabriela M Bogdan, 13 iulie 2021, Ora 11:55

  • print
  • |
premierul-florin-citu-le-a-prezentat-reprezentantilor-bancii-mondiale-reformele-asumate-de-guvern-48725-1.jpg BREAKING NEWS

Premierul Florin Cîţu a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, în care a prezentat, între altele, reformele asumate de Guvern privind pensiile şi salarizarea în sistemul public.

Florin Cîţu a prezentat reforma pensiilor – asigurarea sustenabilităţii fiscale şi a echităţii în acest sistem, precum şi reforma salarizării în sistemul public, subliniind că trebuie întărită legătura dintre salarizare şi performanţă.

 Şeful Executivului a mulţumit Băncii Mondiale pentru cooperare şi sprijin în realizarea reformelor, mai ales a celor din domeniul social: educaţie şi sănătate. Cîţu a adăugat că, în această perioadă în care este şi ministru interimar al Finanţelor, cele mai importante reforme şi obiective ale sale sunt reforma companiilor de stat, modernizarea administraţiei fiscale, e-Facturare, dar şi Banca Naţională de Dezvoltare.

 „Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar şi pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR”, se arată în comunicatul Executivului.

 

Conform comunicatului, Banca Mondială a felicitat Guvernul pentru creşterea economică aşteptată în 2021, România fiind printre puţinele ţări în care contracţia economică din 2020 ar urma să fie recuperată în acest an în totalitate.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:44
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară