Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: PNL se dezice de conflictul de la Satu Mare unde liberalii au rupt coaliția cu UDMR

Gabriela M Bogdan, 17 august 2022, Ora 11:10

  • print
  • |
pnl-se-dezice-de-conflictul-de-la-satu-mare-unde-liberalii-au-rupt-coalitia-cu-udmr-50978-1.jpg BREAKING NEWS

Partidul Național Liberal se dezice de conflictul de la Satu Mare dintre organizațiile județene ale PNL și UDMR. Președintele liberal al organizației a anunțat marți că a decis ruperea coaliției de guvernare locală. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a că structura de conducere a partidului nu a fost informată și că funcționarea coaliției la nivel central nu va fi afectată de aceste conflicte.

 „Structura centrală de conducere a PNL nu a fost solicitată să aprobe și nici nu a fost informată. Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare și în general nu intervenim în politicile locale și județene. Înțelegem din presă că UDMR își dorește a face loc Partidului Social Democrat și organizația noastră a decis retragerea din această structură. Nu există în momentul de față o poziționare în raport cu ce s-a întamplat acolo, probabil domnul Cozma va informa și va explica situația, dar vă pot asigura că funcționarea și parcursul coaliției guvernamentale nici nu este afectată de acest caz și cu siguranță nu este influențată de ce se întâmplă în plan local”, a declarat Ionuț Stroe.

Conducerea PNL Satu Mare a decis ruperea alianței de guvernare locală, marți, într-o ședință a Biroului Politic Județean. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de președintele filialei Adrian Cozma. Într-o intervenție telefonică, liderul PNL și președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, au avut un schimb de replici.

 

„Ați acționat cu cheița de la Budapesta”, l-a acuzat liderul PNL, în timp ce liderul UDMR i-a spus acestuia că „s-a întors la un discurs retrograd”.

 

În conferința de presă organizată marți dimineață, PNL a acuzat UDMR că „are dublă comandă”. „PNL Satu Mare nu poate gira derapajele administrației totalitare UDMR.(…) Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu ar fi fost asta neapărat o problemă, să cunoască și cinci limbi, însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu. Încălcarea repetată a accesului la informații publice. (…) Mai mult, vorbim de întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului. (…) Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală”, a declarat Adrian Cozma.

 Ulterior, UDMR i-a acuzat pe partenerii de coaliţie de la PNL că susţin „o politică a dezbinării şi distrugerii”, după ce liberalii au anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.


 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:09
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară