Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Parlamentarii democrați au plecat din Texas pentru a opri votarea unei legi

Gabriela M Bogdan, 13 iulie 2021, Ora 11:39

  • print
  • |
parlamentarii-democrati-au-plecat-din-texas-pentru-a-opri-votarea-unei-legi-48718-1.jpg BREAKING NEWS

Câteva zeci de parlamentari din Texas au părăsit luni statul din sudul SUA pentru a împiedica adoptarea unei legi dorită de republicani, care restricționează organizarea alegerilor, dar și limitează accesul la vot, relatează Agerpres. A fost singura soluție găsită de aleșii democrați pentru a opri proiectul de lege, în contextul în care legea din acest stat autorizează inclusiv arestarea parlamentarilor care sunt absenți în timpul sesiunilor de vot și aducerea lor în Parlament, inclusiv cu forța.

Parlamentarii democrați din Texas au decis să plece cu avionul într-un loc în care poliția din Texas nu poate acționa.

„Eu şi colegii mei democraţi părăsim statul pentru a împiedica realizarea cvorumului şi pentru a torpila proiectul de lege de restrângere a votului în Texas”, a declarat într-un mesaj pe Twitter James Talarico, deputat democrat din Camera Reprezentanţilor a statului Texas, în care apare cu alte zeci de colegi.

Parlamentarul a afirmat că zboară la Washington şi, ulterior, a postat pe Twitter o fotografie care îl arăta la scara unui avion, alături de o altă membră democrată a Camerei Reprezentanţilor din Texas.

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a ţinut să îi salute în cursul unei vizite în Michigan pe aceşti parlamentari „care apără drepturile tuturor americanilor şi tuturor texanilor de a-şi face auzită vocea prin vot, fără obstacole”.

De partea cealaltă, guvernatorul republican al statului Texas, Greg Abbott, a criticat gestul făcut de democrați, considerând că „aduce prejudicii texanilor care i-au ales pentru a servi”.

„În timp ce traversează ţara la bordul unor avioane private confortabile, lasă în urmă probleme nerezolvate”, a spus el într-un comunicat.

Ce prevede legea care i-a făcut pe democrați să fugă din Texas

Parlamentarii democraţi din Texas au sabotat deja, la sfârşitul lunii mai, adoptarea acestei legi restrictive privind organizarea alegerilor electorale, calificată drept un „atac împotriva democraţiei” de către preşedintele american Joe Biden.

Ei au părăsit în masă scrutinul organizat pentru proiectul de lege în parlamentul texan şi cvorumul necesar nu a putut fi atins.

 Legea electorală care a stârnit controverse în statul Texas este dorită de republicani, care consideră că vor face alegerile mai sigure. Legea interzice votul „drive-in” și introduce numeroase restricţii legate de orarul de votat şi votul prin corespondenţă.

 

Restricțiile vizează însă votul minorităţilor, în special al afro-americanilor, majoritar pro-democraţi.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:54
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară