Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Orban speră să preia funcția de prim-ministru. Cîțu: „A încercat să se folosească de USR în lupta cu mine!”

Gabriela M Bogdan, 23 septembrie 2021, Ora 12:11

  • print
  • |
orban-spera-sa-preia-functia-de-prim-ministru-citu-a-incercat-sa-se-foloseasca-de-usr-in-lupta-cu-mine-49381-1.jpg BREAKING NEWS

 

Florin Cîțu și Ludovic Orban au declanșat războiul total cu trei zile înainte de congresul PNL, care va avea loc sâmbătă. Ludovic Orban a anunțat, la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu că va fi premier în locul lui Cîțu, iar acesta l-a acuzat pe Orban că s-a folosit de USR în lupta politică împotriva sa. 

"Cine pierde congresul nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților. Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției, e singura variantă în care unești partide care au valori comune, au un program de guvernare validat. După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres", a spus Orban, care a precizat în repetate rânduri că va câștiga din nou funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Mai mult, Orban a precizat că ar putea fi din nou premierul României, atunci când a fost întrebat cine ar putea să preia funcția lui Cîțu. 

"Eu vă spun că voi câștiga congresul, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă", a mai spus Orban. 

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu l-a acuzat, miercuri seara, pe Ludovic Orban că a încercat să se folosească de USR în lupta politică împotriva sa. 

"Am tot văzut că imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moțiunea, vă spun că de luni lucrurile se schimbă, eu vreau să meargă mai departe coaliția, dar nu ne rugăm de nimeni, PNL nu se roagă de nimeni, aceste reforme vor merge mai departe cu sau fără parteneri, de preferat ar fi cu ei", a spus Florin Cîțu. 

"Încrederea în Guvern a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu"

Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului și spune că încrederea în Guvern a scăzut din cauza acestuia. 

"Încrederea în Guvern a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu", a spus președintele PNL. "Nu competiția internă e cauza scăderii PNL în sondaj, ci nemulțumirea față de prestația premierului și a Guvernului. Azi am ajuns în situația în care încrederea în Guvern e sub 15%. N-am mai întâlnit o asemenea cotă. Direcția în care merge România... 8% spun că mergem în direcția greșită. Percepția modului în care se guvernează e importantă. Românilor le plac competițiile și confruntările, problema a fost percepția asupra modului în care funcționează guvernul în timpul acestei competiții", susține liderul PNL.

"Eu am capacitatea de a recâștiga încrederea. Am capacitatea de a recâștiga încrederea, în primul rând că-s mulți oameni care au încredere în mine și sigur vor reveni spre PNL pentru că am obiective simple", a mai spus Orban. 

Orban: "Am capacitatea de a reface coaliția"

De asemenea, Orban a declarat că are capacitatea de reface coaliția de guvernare și de a aduce toate partidele la masa discuției. 

"Am capacitatea de a reface coaliția și lucrul acesta e văzut foarte clar din modul respectuos în care m-am purtat cu toți partenerii de coaliție. Sunt un om care respectă înțelegerile și consider că nu s-a destrămat încă coaliția. A apărut un moment de criză guvernamentală din cauza premierului în care PNL nu are responsabilitate și sunt convins că am posibilitatea prin reluarea parteneriatului cu partenerii să reluam coliția și să generăm un guvern performant, care să pună în practică programele de guvernare", a declarat Orban.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară