Stanga
Dreapta

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, puși să se descalțe la o întâlnire cu parlamentari

Gabriela M Bogdan, 27 septembrie 2022, Ora 12:45

  • print
  • |
nicolae-ciuca-i-marcel-ciolacu-pu-i-sa-se-descalte-la-o-intalnire-cu-parlamentari-51112-1.jpg

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților; Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, la o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de Ichiro Assawa, parlamentar japonez și liderul Partidul Liberal Democrat, cel mai mare din Japonia. Politicienii români au fost puși să se descalțe la această întâlnire oficială, iar liderii PNL și PSD s-au conformat.

 Liderii PSD și PNL se află zilele acestea împreună într-o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Vizita va dura trei zile, iar cei doi politicieni din România se vor folosi de acest prilej pentru a avea și alte întâlniri politice. Cum a fost întrevederea de azi dimineață cu oficiali ai parlamentului japonez. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întîlnit cu o delegație a Ligii Parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa. Din imaginile video furnizate de Biroul de Presă al Guvernului României se poate o observa că politicienii români au fost invitați să se descalțe și să rămână în șosete. În aceleași imagini se poate observa că în sala rezervată întrunirii, și unde cele două delegații au stat la discuții, scaunele nu aveau picioare. Ciucă și Ciolacu, pe scaune fără picioare.

 

Premierul Ciucă a vorbit în cadrul acestei întâlniri despre Parteneriatul Strategic între România și Japonia. „Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă. Discuțiile s-au axat și asupra cooperării economice, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic in România. Premierul a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiții, având în vedere dinamica încurajatoare din ultima perioadă a contactelor bilaterale și oportunitățile oferite de țara noastră in domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport.

 La finalul întrevederii cu delegația japoneză se poate observa din imagini cum cei doi politiceni români oferă cadouri parlamentarului Ichiro Assawa. Potrivit tradițiilor din Japonia, obiceiul de a te descălța la intrarea într-o casă este aproape o regulă care, dacă ar fi nerespectată, ar fi considerată un gest un gest extrem de ofensiv. La fel de jignitor este și gestul de a-ți pune picioarele pe mobilă, cu toate că te-ai descălțat înainte. La intrarea în casă, odată ce scoți pantofii, trebuie să îi aranjezi cu atenție, cu vârfurile îndreptate spre exterior. Acest lucru facilitează și încălțarea pantofilor la plecare. Multe case japoneze oferă papuci la intrare. Dacă nu sunt disponibili, oaspetele trebuie să se asigure că poartă șosete sau ciorapi, deoarece este considerat a fi nepoliticos să rămâi cu picioarele goale.


 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară