Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Mirela Adomnicăi :PNL refuză să pună în aplicare legea votată de Parlament de dublare a alocațiilor

Laurentiu Ion, 25 noiembrie 2020, Ora 11:15

  • print
  • |
mirela-adomnicai-pnl-refuza-sa-puna-in-aplicare-legea-votata-de-parlament-de-dublare-a-alocatiilor-48339-1.jpg BREAKING NEWS

 

 

Candidatul PSD Suceava pentru Camera Deputaților, fostul prefect Mirela Adomnicăi, acuză PNL de dublă măsură și ipocrizie în ceea ce privește alocațiilor copiilor.

„Deși la dezbaterea proiectului Bugetului de Stat pentru 2019 nu exista alocare bugetară pentru majorarea alocațiilor, conform amendamentului deputatului PNL Robert Sighiartău votat de Parlament, Guvernul PSD a găsit sursă de finanțare și prin OUG nr. 9 din 2019 a majorat alocațiile de la 84 la 150 de lei”, a arătat Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că în 18 decembrie 2019, Parlamentul votează o lege propusă de PSD, proaspăt trecut în opoziție, care stabilește dublarea alocației pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei și de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani, iar cei din PNL nu participă la vot.

„La începutul anului 2020, Guvernul Orban dă o ordonanță de urgență prin care amână dublarea până în luna august 2020, explicând că nu sunt bani la buget. Actul a fost respins de Parlament în iunie. Guvernul vine cu o nouă ordonanță prin care propune mărirea în etape a alocației, pentru început cu 20%”, a arătat candidatul PSD.

Adomnicăi precizează că în luna august și această ordonanță este respinsă de Parlament, iar Guvernul a cerut ajutorul Curții Constituționale, care a hotărât, cu unanimitate de voturi că legea este constituțională.

„Decizia aparținea președintelui României care a ales să tragă de timp și a retrimis legea în Parlament, unde nu s-a putut vota din cauza absenței parlamentarilor PNL și USR.PNL a înțeles să transforme alocațiile într-un joc politic, fiind „preocupați” de viitorul copiilor doar când sunt în opoziție și alții trebuie să găsească finanțarea acestora”, a spus Adomnicăi.

Ea a subliniat că PSD își asumă să asigure finanțarea și să dubleze alocațiile încă din prima zi de guvernare, cu o creștere suplimentară până în 2024.

„Așa cum a fost și în 2019, pentru a putea fi dublate sau măcar crescute alocațiile copiilor, PNL trebuie trecut în opoziție. Se pare că în opoziție au fost mai eficienți în problema alocațiilor”, a conchis candidatul PSD

 

EDITORIAL

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Programul de Revelion al TVR a stîrnit mare zarvă într-o anume parte a presei și a politicii. Deputatul Iulian Bulai, din al cărui CV am înțeles că și-a petrecut viața trecînd dintr-o țară între-alta, în funcție de misiuni, a cerut plecarea Doinei Gradea, pe motiv că scheciurile lui Mugur Mihă ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:34
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă