Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Mirela Adomnicăi :PNL refuză să pună în aplicare legea votată de Parlament de dublare a alocațiilor

Laurentiu Ion, 25 noiembrie 2020, Ora 11:15

  • print
  • |
mirela-adomnicai-pnl-refuza-sa-puna-in-aplicare-legea-votata-de-parlament-de-dublare-a-alocatiilor-48339-1.jpg BREAKING NEWS

 

 

Candidatul PSD Suceava pentru Camera Deputaților, fostul prefect Mirela Adomnicăi, acuză PNL de dublă măsură și ipocrizie în ceea ce privește alocațiilor copiilor.

„Deși la dezbaterea proiectului Bugetului de Stat pentru 2019 nu exista alocare bugetară pentru majorarea alocațiilor, conform amendamentului deputatului PNL Robert Sighiartău votat de Parlament, Guvernul PSD a găsit sursă de finanțare și prin OUG nr. 9 din 2019 a majorat alocațiile de la 84 la 150 de lei”, a arătat Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că în 18 decembrie 2019, Parlamentul votează o lege propusă de PSD, proaspăt trecut în opoziție, care stabilește dublarea alocației pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei și de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani, iar cei din PNL nu participă la vot.

„La începutul anului 2020, Guvernul Orban dă o ordonanță de urgență prin care amână dublarea până în luna august 2020, explicând că nu sunt bani la buget. Actul a fost respins de Parlament în iunie. Guvernul vine cu o nouă ordonanță prin care propune mărirea în etape a alocației, pentru început cu 20%”, a arătat candidatul PSD.

Adomnicăi precizează că în luna august și această ordonanță este respinsă de Parlament, iar Guvernul a cerut ajutorul Curții Constituționale, care a hotărât, cu unanimitate de voturi că legea este constituțională.

„Decizia aparținea președintelui României care a ales să tragă de timp și a retrimis legea în Parlament, unde nu s-a putut vota din cauza absenței parlamentarilor PNL și USR.PNL a înțeles să transforme alocațiile într-un joc politic, fiind „preocupați” de viitorul copiilor doar când sunt în opoziție și alții trebuie să găsească finanțarea acestora”, a spus Adomnicăi.

Ea a subliniat că PSD își asumă să asigure finanțarea și să dubleze alocațiile încă din prima zi de guvernare, cu o creștere suplimentară până în 2024.

„Așa cum a fost și în 2019, pentru a putea fi dublate sau măcar crescute alocațiile copiilor, PNL trebuie trecut în opoziție. Se pare că în opoziție au fost mai eficienți în problema alocațiilor”, a conchis candidatul PSD

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:39
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară