Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ludovic Orban prezintă noua lege a pensiilor

Bogdan Ionescu, 25 mai 2021, Ora 19:17

  • print
  • |
ludovic-orban-prezinta-noua-lege-a-pensiilor-48581-1.jpg BREAKING NEWS

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că partidul pe care îl reprezintă își dorește ca punctul de pensie să crească până la finalul acestui an.

 

„Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformelor e acela de a elimina inechitățile în sistemul de pensii din Romînia. La contribuții egale de exemplu dacă un om a ieșit la pensie în 1998 are pensia mai mică față de unul care a ieșit la pensie în 2020. Chiar și mai grav: dacă s-a pensionat  în 2020 are pensia mai mare ca unul care a ieșit la pensie în 2018.

Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facmedreptate pentru pensionari.  La condițiile depline de contribuții similare pensiile să fie similare.

Evident, e vorba și de un mecanism de indexare: acoperirea în proporție de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie din procentul salariului mediu brut.

Sunt și alte elemente care sunt în lucru. Aici ministerul Muncii, condus de Raluca Turcan, și a celor 3 formațiuni din coaliția de guvernare lucrează la reformă.

Punctul de pensie - vă rog să-mi dați voie să nu răspund la asta până când se termină munca. Ne propunem să finalizăm până la finalul acestui an. După aceea e o perioadă de implementare”, a spus Ludovic Orban.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară