Stanga
Dreapta

Klaus Iohannis: „Locul României este în Schengen. În 2023 vom continua”

Gabriela M Bogdan, 17 ianuarie 2023, Ora 11:52

  • print
  • |
klaus-iohannis-locul-romaniei-este-in-schengen-in-2023-vom-continua-51396-1.jpg

Președintele României, Klaus Iohannis, tranșează scandalul aderării României la Schengen. Iohannis a expus prioritățile României pentru 2023, subliniind că aderarea la Schengen este asbolut necesară.

"În 2022 am marcat 25 de ani de la parteneriatul strategic cu SUA. Extinderea parteneriatului reprezintă o prioritate și pentru SUA și București, așa cum au demonstrat vizitele Kamalei Harrys și a sectretarului de stat Blinken. Pe fondul războiului Ucraina - Rusia a fost subliniată și importanța Balcanilor de Vest.

România a depus la finalul anului trecut memorandumul de aderare la OCDE. Sunt eforturile diplomației române și ale întregului spectru diplomatic. În 2023 România își va urmări obiectele, creșterea importanței în NATO și creșterea parteneriatului cu SUA. Anul 2023 nu va fi unul ușor. Vom continua să sprijinim Ucraina și Republica Moldova în aspirațiile lor democratice. Succesul finalizării MCV trebuie completat anul acesta cu aderarea binemeritată la Schengen, fiindcă România este pregătită din toate punctele de vedere. Locul României și al cetățenilor lor este în Schengen. Mulțumesc tuturor statelor care ne-au sprijinit. Vom face toate demersurile ca România să obțină soluții favorabile în demersul de aderare la Schengen. Am contribuit și contribuim la consolidarea securității uniunii", a spus Iohannis.

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:01
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară