Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: GAFA deputatul AUR care a cerut demiterea unui jurnalist maghiar, confundându-l cu adjunctul Avocatului Poporului

Gabriela M Bogdan, 20 septembrie 2021, Ora 11:33

  • print
  • |
gafa-deputatul-aur-care-a-cerut-demiterea-unui-jurnalist-maghiar-confundandu-l-cu-adjunctul-avocatului-poporului-49353-1.jpg BREAKING NEWS

 

În ciuda avertismentelor că nu ești român dacă participi la congresul UDMR, deputatul AUR, Dan Tanasă a mers să verifice participanții la evenimentul  de vineri. Deputatul AUR face însă o confuzie și prezintă o fotografie în care s-ar afla adjunctul Avocatului Poporului. În realitate, în imagine este un jurnalist maghiar.

 

Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș. Unul dintre participanții la congresul UDMR de vineri, 17 septembrie a.c., a fost Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, instituție condusă de Renate Weber.

Participarea lui Molnar la congresul unei formațiuni politice încalcă prevederile Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, care interzice Avocatului Poporului și adjuncților să fie membri de partid, precum și principiile Rezoluției ONU nr. 48/134/20.12.1993, care stabilește principiul independenței instituției Avocatul Poporului.

Având în vedere această gravă și flagrantă încălcare a legii, pentru a nu submina autoritatea instituției Avocatul Poporului, solicit public doamnei Renate Weber demiterea imediată a domnului Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporului”, scrie Dan Tanasă pe Facebook.

Cine este bărbatul din fotografia publicată de Dan Tanasăș? Astfel, în imagine s-ar afla de fapt Pataky István, jurnalist Krónika și corespondent Magyar Nemzet.

De altfel, prezența adjunctului Avocatului Poporului la un asemenea eveniment nu încalcă Legea 35/1997, pentru că nu echivalează cu statutul de membru de partid. Molnar Zsolt are printre atribuțiile de adjunct al Avocatului Poporului și statutul minorităților naționale, iar UDMR nu este, din punct de vedere legal, un partid politic, ci o organizație a minorităților naționale. Adjunctul Avocatului Poporului este invitat în mod frecvent la evenimentele organizate de diverse minorități naționale.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:23
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară