Stanga
Dreapta

Deputatul Cătălin Manea: “Primarii și-au angajat propriile rude, în loc de recenzori romi”

Gabriela M Bogdan, 12 ianuarie 2023, Ora 11:28

  • print
  • |
deputatul-catalin-manea-primarii-i-au-angajat-propriile-rude-in-loc-de-recenzori-romi-51381-1.jpg

Deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, consideră că nu au fost recenzați toți romii din România, deoarece foarte mulți primari și-au angajat pentru recensământ propriile rude, în loc de recenzori romi, care să meargă în comunitățile de romi.

„Unii primari și-au angajat rudele și apropiații pentru a face recensământul în comunitățile de romi, în loc să angajeze recenzori romi, care erau din acele comunități. Am primit numeroase sesizări în acest sens. Din această cauză, foarte multe comunități de romi au rămas nerecenzate, pentru că recenzorii nu au fost în acele comunități. Din cele 650 de persoane care au fost identificate de Partida Romilor la nivel național, care și-au depus dosarul de recenzor îndeplinind toate condițiile legale, doar 354 au fost acceptate de către primării. Ceilalți au fost refuzați fără temei legal”, declară deputatul Cătălin Manea.

Reprezentantul romilor în Parlament consideră că sute de localități care au avut astfel de primari nu și-au recenzat toți romii. Inclusiv în București au fost refuzați recenzorii romi. Cu excepția Sectorului 5, în toate celelalte sectoare nu au fost recenzori romi, care să meargă în comunitățile de romi.

„Pe parcursul desfășurării recensământului, conducerea Partidei Romilor a sesizat toate aceste probleme și abuzurile comise de unele primării. Din păcate, cele mai multe dintre sesizările noastre nu au fost soluționate”, a adăugat deputatul Cătălin Manea.

Institutul Național de Statistică a anunțat vineri că 569.500 de persoane s-au declarat romi la recensământul din acest an, în scădere cu 52.000 față de recensământul precedent. Liderii romilor consideră că actualele cifre sunt eronate.

„Partida Romilor va întreprinde toate demersurile legale pentru a contesta rezultatele acestui recensământ. Este un demers asumat de conducerea Partidei Romilor, de președintele organizației și de toți ceilalți colegi”, a precizat deputatul Cătălin Manea.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:51
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară