Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Dan Voiculescu:”România stă pe o bombă cu ceas”!

Bogdan Ionescu, 24 noiembrie 2020, Ora 09:01

  • print
  • |
dan-voiculescu-romania-sta-pe-o-bomba-cu-ceas-48325-1.jpg BREAKING NEWS

O criză socială explozivă ar putea lovi România în următoarele șase luni, dacă nu vor fi create locuri de muncă, avertizează Dan Voiculescu, într-o postare pe blog. Acesta explică faptul că, rata reală a șomajului în România se îndreaptă spre 10%, o situație cu impact devastator asupra economiei.

„La sfârșitul anului 2019, șomajul în România era sub 4% (3.9%). Pentru finalul anului în curs se prognozează o rată a șomajului spre 8%! Iar această cifră nu cuprinde sutele de mii de români întorși în țară la începutul Pandemiei și nici situația incertă a contractelor suspendate. Analizând datele concrete, se poate estima că, în realitate, România se confruntă cu un șomaj real de aproximativ 10%. Cifra este alarmantă.

Efectele nocive ale șomajului – presiunea pe bugetul public, scăderea nivelului general de trai, deprecierea globală a poziției angajatului în raport cu angajatorul, tensiuni sociale etc. – sunt discrete pe termen scurt.

Însă, pe măsură ce timpul trece, iar rezervele individuale și ale statului se consumă, impactul general asupra economiei și societății poate deveni devastator”, scrie Dan Voiculescu.

O astfel de cifră este „imposibil de administrat”, în opinia sa, iar unica soluție este prioritizarea creării de noi locuri de muncă.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară