Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Csoma Botond, liderul deputaților UDMR îl acuză pe ministrul justiţiei, Stelian Ion, că „alunecă spre stalinism”

Gabriela M Bogdan, 13 iulie 2021, Ora 11:52

  • print
  • |
csoma-botond-liderul-deputatilor-udmr-il-acuza-pe-ministrul-justitiei-stelian-ion-ca-aluneca-spre-stalinism-48724-1.jpg BREAKING NEWS

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat luni, 12 iulie, pentru Agerpres, că Stelian Ion are o atitudine „total inacceptabilă” şi că „alunecă spre stalinism”, după ce ministrul justiției a afirmat că „la capitolul Justiţie, UDMR are altă opinie”, cu referire la desființarea SIIJ. Totodată, Botond a spus că vicepremierul Dan Barna „a intrat în acest delir, poziţia sa fiind, de fapt, una toxică”.

Csoma Botond a precizat că amendamentul depus la Senat de parlamentarii UDMR nu exclude desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

 

„De multe ori am avut impresia că ministrul justiţiei e un fel de iacobin, dar acum, încet, dar sigur, alunecă spre stalinism, după părerea mea. Oricine are o altă poziţie decât dânsul devine, potrivit celei mai sinistre tradiţii totalitare, un fel de deviaţionist, care săvârşeşte un delict de opinie, şi, sigur, în opinia ministrului, acest delict de opinie acţionează împotriva intereselor României”, a declarat liderul deputaților UDMR.

 În ultima perioadă, în acest avânt stalinist al lui Stelian Ion, pe lângă politicieni care au opinii diferite, au devenit ţinta ministrului şi anumiţi magistraţi care nu sunt de acord cu ministrul în privinţa funcţionării Justiţiei.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond: Declarațiile liderului deputaților UDMR vin după ce ministrul justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că SIIJ nu a putut fi desfiinţată pentru că UDMR era, la momentul înfiinţării secţiei, alături de PSD.

 Acuzații și la adresa lui Dan Barna: „A intrat în acest delir”

Astăzi, 12 iulie, vicepremierul Dan Barna a afirmat că, atât timp cât nu se găseşte în coaliţia de guvernare o soluţie pentru desfiinţarea SIIJ, nu se impune o sesiune extraordinară a Parlamentului. Totodată, Barna a spus că „ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, este de neacceptat”. Amendamentul UDMR care se află în momentul de faţă în comisia de la Senat este unul care nu desfiinţează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decât să mute secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General. Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, este de neacceptat. Dan Barna:

 În replică, liderul deputaţilor UDMR a spus despre Dan Barna, unul dintre liderii coaliției de Guvernare, că „a intrat în acest delir şi vorbeşte de toxicitate şi de bazaconii”.

 „Noi, cei de la UDMR, dorim ca lupta împotriva corupţiei să continue, dar, în acelaşi timp, dorim ca această luptă să se desfăşoare într-un cadru legal, bine definit, în care să existe anumite garanţii, garanţii care nu permit repetarea unor abuzuri care au fost semnalate şi de Inspecţia Judiciară”, a precizat Csoma Botond.

 

Acesta a menționat că „este falsă ideea că succesul luptei împotriva corupţiei sau marea reformă în Justiţie în România ar depinde de revenirea competenţelor în privinţa anchetării magistraţilor la DNA. Cred că abordarea domnului Barna este toxică, asta cred despre afirmaţia domnului Dan Barna”.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară