Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Claudiu Năsui: „Este interesantă oferta, dar ar fi o abordare greșită!”

Gabriela M Bogdan, 11 octombrie 2021, Ora 11:36

  • print
  • |
claudiu-nasui-este-interesanta-oferta-dar-ar-fi-o-abordare-gre-ita-49479-1.jpg BREAKING NEWS

 

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că propunerea ministrului de Finanțe, Dan Vîlceanu, prin care se plafonează plata contribuțiilor pentru salariile mari. Năsui arată că ”oferta este interesantă”, dar pentru a-i ajuta pe toți românii cea mai bună variantă ar fi zero taxe pe salariul minim.

”Plafonarea contribuțiilor pentru salariile mari înseamnă reducerea taxelor doar pentru câțiva. Este interesantă oferta ministrului de finanțe, dar ar fi o abordare greșită.

Soluția corectă este una care s-ar aplica întregii populații. Mai precis să reducem taxele pe echivalentul unui salariu minim. Înțeleg că nu e avansată de formula actuală a guvernului pentru simplul fapt că n-a fost ideea PNL. Nu e un motiv suficient de solid ca să nu faci bine României.

Un român care muncește pe salariul minim nu ar beneficia cu absolut nimic de o plafonare a poverii fiscale pentru cele mai mari salarii. Lui, statul i-ar lua în continuare aproape jumătate din muncă. El va fi în continuare cel mai taxat cetățean european. Și, din cauza asta, cel mai gonit cetățean de pe piața muncii din propria lui țară. Un rău imens și constant pe care ni-l face statul.

Soluția corectă (și simultan liberală) este să reducem taxele pentru toți românii și nu doar pentru câțiva cu salarii mari.

Românii nu sunt săraci, sunt sărăciți. Abia după ce nu o să mai avem un stat care să-i țină în sărăcie printr-o taxare aberantă a muncii putem să ne permitem finețuri de tipul plafonării taxelor doar pentru cei mai favorizați.

Numai așa putem avansa ca societate și putem deschide calea cât mai multor români către bunăstare - mai întâi trebuie să scădem povara fiscală pentru toată lumea.”, scrie Claudiu Năsui.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:42
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară