Stanga
Dreapta

Cine este Roberta Metsola, favorită pentru preluarea șefiei Parlamentului European

Gabriela M Bogdan, 12 ianuarie 2022, Ora 12:48

  • print
  • |
cine-este-roberta-metsola-favorita-pentru-preluarea-efiei-parlamentului-european-49970-1.jpg

 

Parlamentul European e așteptat să-și aleagă un nou președinte după moartea lui David Sassoli. Funcția e deținută, interimar, de prim-vicepreședintele Roberta Metsola. Ea e şi favorită pentru preluarea acestui portofoliu. E o alegere controversată, din cauza poziţiei pe care Roberta Metsola o are faţă de avort.

În prezent, Roberta Metsola este prim-vicepreședinte al Parlamentului European. Ea este membră a PPE din Malta. Dacă va fi aleasă președinte al Parlamentului European, atunci Malta va deține pentru prima dată o funcție atât de înaltă în cadrul instituțiilor europene.

De obicei, această poziție de președinte al Parlamentului European a revenit țărilor fondatoare ale UE, cele care au cea mai mare influență în cadrul țărilor membre.

Există câteva controverse legate de Roberta Metsola, asta pentru că este una dintre vocile vehemente împotriva avortului. A votat de mai multe ori împotriva diverselor rezoluții care aveau o poziție pro avort.

Pe de altă parte, este o luptătoare pentru drepturile femeii pentru evitarea discriminării, inclusiv o susținătoarea a drepturilor LGBT. A fost parte a unei declarații a Parlamentului European care își propune să facă o zonă liberă pentru minoritățile sexuale în întreaga UE.

Aceasta putea să fie aleasă președinte a Parlamentului European chiar în ziua în care ar urma să împlinească 43 de ani, este căsătorită cu un finlandez și au făcut istorie cu câțiva ani în urmă, fiind primul cuplu căsătorit care a candidat la alegerile pentru Parlamentul European, reprezentând țări diferite.

Are 4 copii și este juristă, a absolvit Universitatea din Malta și a făcut încă din tinerețe o carieră politică.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:03
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară