Stanga
Dreapta

Bunicul lui Romeo Fantastick l-a crescut pe Generalul maior Christopher John Ghica, organizatorul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a!

Gheorghe George, 24 septembrie 2022, Ora 11:25

  • print
  • |
bunicul-lui-romeo-fantastick-l-a-crescut-pe-generalul-maior-christopher-john-ghica-organizatorul-funeraliilor-reginei-elisabeta-a-ii-a-51102-1.jpg

Generalul maior Christopher John Ghika, comandantul Household Division din Irish Guards, este o persoană extrem de importantă când vine vorba despre organizarea evenimentelor majore din viața familiei regale a Marii Britanii.

Generalul Christopher Ghika a avut sarcina de a comanda Gărzile Irlandeze, regimentul de elită al armatei britanice, în timpul nunții lui William cu Kate și de a asigura protecția reginei în timpul ceremoniei respective.

Generalul este urmașul Marthei Bibescu

Tot el a fost cel care a condus Batalionul de gardă în cadrul ceremoniei funerare a Prinţului Philip, Duce de Edinburgh. Astfel, generalului i-a revenit sarcina de a organiza funeraliile regretatei regine Elisabeta a II-a.

Christopher Ghika se trage dintr-o veche familie nobiliară, din România, fiind strănepotul Marthei Bibescu! De altfel, acest detaliu reprezintă legătura ofițerului britanic cu nimeni altul decât celebrul manelist autohton... Romeo Fantastick!

Nu, nu este nici o glumă. Între cei doi chiar există o legătură. Martha Bibescu a trăit o bună perioadă pe domeniul brâncovenesc din Mogoșoaia, care există și în ziua de astăzi. Romeo Cobzaru, pe numele său real, trăiește tot în Mogoșoaia, fiind descendentul unei vechi familii de romi, ai cărei înaintași lucrau în slujba Marthei Bibescu.

Bunicul lui Romeo Fantastick, administratorul moșiei Marthei Bibescu

Cu sute de ani în urmă, strămoșii mei au fost dați familiei Brâncoveanu, la o nuntă. Erau cam 50 de țigani, așa se dădeau atunci cadou, țigani cu diverse meserii. Au trecut mai multe generații și, mai aproape de zilele noastre, bunicul meu a ajuns să se ocupe cu administrarea curții. Probabil că știți anexa unde e bucătăria Palatului Mogoșoaia. Bunicul a prosperat și a avut 11 copii. Trăia în perioada aceea Martha Bibescu(n.r. proprietară a domeniului brâncovenesc din Mogoșoaia, între 1912 și 1944). Când a văzut ea că tataia avea 11 copii s-a apucat să boteze unii dintre ei. Prin anii 40. Pe buletinele unor unchi de-ai mei scrie și Bibescu!”, a relatat Romeo Fantastick, în podcastul „Aproximativ discuții”, găzduit de Gojira.

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară