Stanga
Dreapta

www.ziarulatak.ro Procurorii DNA se trezesc cu invitaţi nepoftiţi la uşa instituţiei Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, s-a prezentat la DNA, el afirmând că a venit în faţa procurorilor anticorupţie din proprie iniţiativă.

Claudia Ioana, 5 februarie 2020, Ora 20:10

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47840-1.jpg
;Este o minciună faptul că am fost invitat, chemat, într-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie iniţiativă pentru a mă pune la dispoziţia organelor de anchetă. Sunt un ministru care nu pot fi acuzat şi nu vreau să accept să fiu acuzat vreodată de corupţie, într-un fel sau altul”, a declarat Ion Ştefan.

El a spus că a fost acuzat într-o emisiune că ar avea „relaţii neprincipiale” cu un om de afaceri din Satu Mare şi l-a chemat pe Radu Cristescu (PSD), fost secretar de stat în guvernul Dancilă, ca să aducă dovezi în acest sens pentru a lămuri lucrurile. „Sunt dispus să renunţ la imunitate şi să se facă lumină”, a subliniat el.

„Eu personal m-am prezentat din proprie iniţiativă. Am spus aseară într-o emisiune că dimineaţă mă voi prezenta la ora 8 pentru a mă pune la dispoziţia organelor de anchetă şi l-am invitat şi pe domnul Dan Radu Cristescu să ne întâlnim la DNA, să punem cărţile pe masă pentru a vedea care e situaţia. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat şi nu suport să fiu acuzat de corupţie într-un fel sau altul”, a spus Ion Ştefan.

„În cadrul unei emisiuni, aseară, dl. Cristescu m-a acuzat că aş avea relaţii neprincipiale cu un cetăţean din Satu Mare care a facă o tranzacţie cu CJ Satu Mare, consiliul judeţean care a primit printr-o Hotărâre de Guvern 974 o sumă de bani de la guvern pentru cumpărarea bibliotecii judeţene din Satu Mare. De aici ca tranzacţia de la Satu Mare s-a făcut nu ştiu cum... Eu nu am fost în emisiune, ce am înţeles prin telefon, eram acuzat că sunt într-o relaţie neprincipială cu unul dintre acţionari”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

„Pentru a lămuri situaţia l-am invitat la DNA, să ne lămurim, dacă dansul are cea mai mică informaţie că eu aş avea vreo legătură cu acest caz, atunci sunt dispus să renunţ la imunitate şi să se facă lumină”, a mai spus Ion Ştefan.

Ministrul a adăugat că „prea mult s-a tratat cu superficialitate banul public. De când sunt ministru am trimis Corpul de control în toată ţara. Am nemulţumit pe mulţi.”

„Voi continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor din executarea acestor lucrări prin PNDL 1 şi 2, chiar dacă vor fi mulţi nemulţumiţi. Nu voi da un centimetru înapoi, aceste controale vor continua”, a subliniat el

„Ce s-a întâmplat azi în interior la DNA este o discuţie între mine şi organele de anchetă, nu vă pot face publică această discuţie”, a precizat Ion Ştefan, despre vizita din această dimineaţă de la DNA.

El a negat că a făcut plângere penală lui Dan Cristescu. „Nu, nu mă ocup cu plângeri penale. Eu vreau să elucidez cazul, eu mă ocup de mine şi de minister.”

„Ce s-a întâmplat până acum cu foştii conducători ai Ministerului Dezvoltării, cu Dragnea, Shhaideh, nu se mai întâmplă astăzi”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:44
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară