Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Omul lui Dragnea, retinut de DIICOT.Fostul sef al Transelectrica si-a falsificat CV-ul

Marian Vasile, 19 noiembrie 2019, Ora 15:44

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47698-1.jpg BREAKING NEWS

Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica, a fost reținut de procurorii DIICOT, marți, și va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă.

Marius Dănuț Cașarol este acuizat că şi-a falsificat CV-ul, susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti.

Reprezentanţii Politehnicii au precizat, pentru edupedu.ro, că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis în 18 septembrie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a cerut preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, urmând să dispună măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, în urma informaţiilor că şi-ar fi falsificat CV-ul, se arată într-un comunicat al companiei.

În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare, arată sursa citată.

Câți bani ar fi câștigat președintele Transelectrica fără studii

Potrivit unui articol postat Ziarului Financiar în 2016, CEO-ul Transelectrica are un salariu de 288.000 lei “în mână” și mai așteaptă încă 871.000 lei. Președintele al momentul respectiv, Toni Teau, avea de asemenea o indemnizație fixa lunara de 24.000 lei (288.000 lei anual) brut.

250.000 de euro, este suma pe care Cașarol a câștigat-o, cu bonusuri cu tot, în baza diplomei falsificate

Felul în care șefii Transelectrica (TEL) sunt bonusați este însă diferit în comparație cu situația de la transportatorul de gaze. Astfel, toți membrii directoratului Transelectrica, precum și membrii Consiliului de Supraveghere, primesc în fiecare an și așa-zise “opțiuni pe acțiuni virtuale (OAVT)”.

Fiecare OAVT are un preț ce variază în funcție de evoluția acțiunii Transelectrica pe bursă, dar și în funcție de dividendele distribuite de companie. Numărul de OAVT pe care fiecare reprezentant al companiei îl primește variază în funcție de numărul de zile de mandat, dar și în funcție de prevederile contratelor de mandate semnate (în cazul directoratului).

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară