Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Vlad Popescu Piedone cere grațierea pedepsei aplicate tatălui său

Gabriela M Bogdan, 13 ianuarie 2023, Ora 11:12

  • print
  • |
vlad-popescu-piedone-cere-gratierea-pedepsei-aplicate-tatalui-sau-51382-1.jpg BREAKING NEWS

Vlad Popescu Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone – fost primar al Sectorului 5, dar și al Sectorului 4, a depus la Administrația Prezidențială o cerere de grațiere a pedepsei de 4 ani de închisoare aplicată tatălui său.

Documentul este datat în data de 12 ianuarie 2023 – cerere de grațiere individuală a pedepsei de 4 ani de închisoare aplicată domnului Popescu Cristian Victor Piedone prin decizia penală 566/A/12.05.2022 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul 17008/3/2016.

În documentul trimis la Cotroceni și adresat președintelui Klaus Iohannis, fiul lui Piedone prezintă istoricul „Dosarului Colectiv”, în care acesta a fost condamnat, atrăgând atenția că acuzațiile sunt neîntemeiate, în condițiile în care Cristian Popescu Piedone, ca primar, doar a dus la îndeplinire o hotărâre de consiliu local, pe care nu o putea verifica sub aspectul legalității.

Subliniez faptul că tatăl meu a fost condamnat la pedeapsa închisorii pentru săvârșirea unei infracțiuni de serviciu, nu pentru săvârșirea unei infracțiuni contra vieții. (…)

Tatăl meu a respectat ad litteram procedura, fără a se implica mai mult decât permitea legea. (…) A procedat legal, respectând toate normele în vigoare și a procedat asemenea tuturor celorlalți primari din țară, inclusiv primarul Municipiului Sibiu la momentul respectiv.

Din contră, ca și reprezentant al executivului local, Popescu Cristian Victor Piedone ar fi comis o infracțiune de abuz în serviciu, dacă nu ar fi respectat o hotărâre de consiliu local”, atrage atenția Vlad Popescu Piedone.

Totodată, Vlad Popescu Piedone invocă atât popularitatea, cât și susținerea din partea cetățenilor de care se bucură tatăl său, inserând în document o serie de mesaje de pe pagina de Facebook a acestuia.

Vă rog să reflectaţi asupra a ceea ce s-a reţinut că POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a săvârşit, în condiţiile în care la nivelul anului 2015 exista o practică încetăţenită la acel moment la nivel naţional constând în aceea că niciun primar nu proceda în sensul verificării autorizaţiei PSI la momentul emiterii autorizaţiei de funcţionare în beneficiul agenţilor cconomici solicitanţi (dovezi anexate prezentei cereri), aceeaşi practică existând şi la nivelul tuturor municipiilor reşedinţă de judeţ din ţară, inclusiv la nivelul Municipiului Sibiu.

Din poziţia dumneavoastră de Preşedinte al României şi de fost primar al Municipiului Sibiu puteţi şi ar trebui să înţelegeţi situaţia tatălui meu, precum şi periculozitatea unor interpretări de genul celei pentru care acesta a fost condamnat, interpretare contrară practicii unanime existente la nivelul României”, se mai arată în document.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:37
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară