Stanga
Dreapta

Exclusiv: Mihai Fifor: 217 angajați ai Ministerului de Interne sunt implicați în operațiunile din teren de la Caracal

Gheorghe George, 5 august 2019, Ora 22:10

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47393-1.png Exclusiv

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a anunțat luni că 217 angajați MAI sunt implicați în operațiunile de la Caracal, dintre aceștia 46 fiind polițiști de la combaterea criminalității organizate.

"Este bine că se lucrează, că se lucrează în ritm alert și se administrează probe însă informațiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc eforul angajaților Ministerului de Interne în această anchetă, derulată sub coordonarea DIICOT. Vă asigur că avem în teren la această oră unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri: poliție judiciară, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și analiza informațiilor", a declarat Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Ministrul de Interne a dat și câteva cifre.

"Avem în teren 46 de polițiști de combatere a criminalității organizate, 23 de criminaliști de la INC, 26 din cadrul Direcției Generale a Poliției București, 27 de la Operațiuni Speciale, 19 de la Direcția de Investigații Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliție Dolj", a mai spus ministrul interimar de Interne.

Polițiștii au fost acuzați că au intervenit cu întârziere în cazul de la Caracal, neputând să salveze viața Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a apucat să își anunțe răpirea la 112.

Adjunctul Poliției Olt Nicolae Alexe a fost acuzat că a apelat la o firmă de pază pentru a afla locația mașinii suspecte, lucru ce a întârziat salvarea, iar din datele primite a ajuns la trei locații greșite aparținând membrilor unui clan.

Totodată, dintre neregulile constatate au fost cele legate de lipsa de reacției sau reacție întârziată, modul în care polițiștul care a preluat apelul Alexandrei la 112 a vorbit cu aceasta sau organizarea dezastruoasă a operațiunilor.

În urma cazului Caracal au demisionat sau au fost demiși: Ministrul de Interne- Nicolae Moga, șeful și adjunctul Poliției Olt, șeful Poliției Caracal, prefectul și subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declarațiile făcute, ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:23
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară