Stanga
Dreapta

Exclusiv: PNL vrea lege privind interzicerea amnistierii și grațierii corupților

Valentina Popescu, 24 iulie 2019, Ora 10:12

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47307-1.jpg Exclusiv

PNL va renunța, în urma deciziei CCR, la interzicerea prin Constituție a amnistierii și grațierii infractorilor condamnați pentru corupție, dar va depune o inițiativă de modificare a legii penale în acest sens.

”Pentru noi, voința cetățenilor este literă de lege și proiectul de revizuire a Constituției va merge mai departe în dezbaterea parlamentară fără articolele respective, urmând ca după apariția motivației Curții Constituționale să elaborăm un proiect de lege de modificare a legii penale astfel încât să includem această decizie pe care au luat-o cetățenii români de a interzice amnistia și grațierea pentru faptele de corupție”, a declarat președintele Ludovic Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

CCR a respins, după cum se știe, ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției, depuse de Putere și de Opoziție, în urma referendumului din 26 mai, hotărând cu unanimitate de voturi că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii legii fundamentale.

Potrivit CCR, această interdicție poate fi introdusă prin lege, dar nu prin Constituție. Celelalte prevederi ale inițiativelor de revizuire – interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și oferirea posibilității și altor instituții de a ataca OUG-urile la CCR – au fost acceptate.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:30
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară