Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Scandal la votul pentru numirea judecătorului României la CEDO. Care sunt cei trei candidați

Gabriela M Bogdan, 16 februarie 2022, Ora 11:18

  • print
  • |
scandal-la-votul-pentru-numirea-judecatorului-romaniei-la-cedo-care-sunt-cei-trei-candidati-50166-1.jpg BREAKING NEWS

Comisiile reunite juridice și pentru drepturile omului din Senat și Camera Deputaților nu au reușit să voteze, marți, propunerile Guvernului pentru funcția de judecător la CEDO. Votul va fi reluat miercuri.

Ședința a fost una tensionată, după ce președinta de ședință, Laura Vicol, a fost acuzată de colegi că a numărat greșit voturile. Este vorba de votul pentru fostul agent guvernamental la CEDO, Răzvan Horațiu Lazăr, care a primit un aviz negativ. Celelalte două propuneri, Sebastian Rădulețu, avocat în Craiova și Bogdan Iancu, profesor universitar, au fost avizate pozitiv.

Surse politice susțin că favoritul PSD pentru funcție ar fi Sebastian Rădulețu, însă decizia aparține Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care alege dintre cei trei candidați.

După ce mai mulți membri ai comisiei au sesizat rezultatul viciat al votului, Vicol a anulat votul printr-un mesaj trimis pe Whatsapp și a anunțat că va convoca o nouă ședință pentru miercuri, de la ora 12:00, spun surse din comisie.

Lista cu cele trei propuneri a fost trimisă în Parlament în urma selecției de la Ministerul Justiției, realizată de o comisie de specialiști. Avizul comisiilor parlamentare este consultativ. 

România trebuie să propună o listă cu trei candidați, urmând ca Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă în final judecătorul României la CEDO.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară