Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată

Laurentiu Ion, 30 decembrie 2020, Ora 14:05

  • print
  • |
radu-mazare-i-decebal-fagadau-trimi-i-in-judecata-48389-1.jpg BREAKING NEWS

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Mazăre și a lui Decebal Făgădău, în două dosare care vizează vânzarea unor terenuri din Mamaia și Constanța.

Potrivit unui comunicat al DNA, Serviciul Teritorial Constanța, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Măzare, fost primar al Constanței, a lui Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, pentru abuz în serviciu, precum și a secretarului municipiului Constanța, Marcela Enache, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Conform rechizitoriului, în perioada 2007 - 2012, Radu Mazăre și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei, etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se arată în comunicat.

Fostul edil ar fi fost ajutat de secretarul municipiului, care ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

În cel de-al doilea dosar, procurorii susțin că, în cursul anului 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și Decebal Făgădău și secretarul municipiului, care ar fi vândut 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. „Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se mai arată în comunicat.

Primăria Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța.

 

EDITORIAL

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Dinspre TVR vine miros de friptură. Nările pițifelnicilor freamătă deja!

Programul de Revelion al TVR a stîrnit mare zarvă într-o anume parte a presei și a politicii. Deputatul Iulian Bulai, din al cărui CV am înțeles că și-a petrecut viața trecînd dintr-o țară între-alta, în funcție de misiuni, a cerut plecarea Doinei Gradea, pe motiv că scheciurile lui Mugur Mihă ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:21
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă