Stanga
Dreapta

Parteneriat între Mareș & Mareș și Facultatea de Drept din Moldova

Gabriela M Bogdan, 15 iulie 2021, Ora 12:10

  • print
  • |
parteneriat-intre-mare-mare-i-facultatea-de-drept-din-moldova-48754-1.jpg

Mareș & Mareș și departamentul de drept penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM) au încheiat un acord de colaborare. Parteneriatul are drept scop schimbul de experiență al masteranzilor facultății cu avocații firmei, dar și inițierea lor în aspectele de drept penal românesc. Astfel, Mareș & Mareș se va implica activ în procesul educațional al masteranzilor care vor opta pentru această specializare, inclusiv prin sprijinirea publicațiilor științifice cu articole relevante din domeniu și participarea la conferințele organizate sub egida departamentului de drept penal.

„Un astfel de parteneriat este binevenit în comunitatea academică a profesioniștilor dreptului din Republica Moldova, pentru ca se aliniază perfect misiunii noastre, de a sprijini formarea unor specialiști de elită, foarte bine pregătiți teoretic și practic. De aceea, este o oportunitate unică pentru masteranzii departamentului de drept penal, care își vor putea consolida cunoștințele prin interacțiunea directă cu una din cele mai bune firme de avocatură din România specializate în această arie”, a declarat Serghei Brînză, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Acordul este o continuare firească a colaborărilor precedente cu cadrele didactice ale departamentului de drept penal. Suntem onorați că Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova dorește atragerea practicienilor în procesul educațional al studenților, atât din Republica Moldova, cât și din România. Cred că această cooperare va fi un exemplu și pentru alți profesioniști ai dreptului din România pentru a se implica în viața juridică din Republica Moldova”, a adăugat Mihai Mareș, Partener coordonator al Mareș & Mareș.

Facultatea de Drept a USM este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Republica Moldova, apreciată drept centru universitar de elită  în materie de educație, știință și cercetare. Coeziunea dintre colectivul de cadre didactice și științifice profesioniste și studenți este bine-cunoscută, dat fiind, mai ales, scopul comun care ii animă: de a contribui la reformarea domeniului juridic, la stabilitatea democrației si la asigurarea supremației legii în întreaga țară.

Clasată pe primul loc în ce privește pregătirea cadrelor juridice de înaltă calificare și dezvoltarea științei juridice, Facultatea de Drept a USM este un centru cu tradiție, de unde pornesc idei reformatoare ce vizează edificarea statului de drept și a unei societăți democratice. Majoritatea profesorilor de la Facultatea de Drept au efectuat stagii în prestigioase universități din Europa de Vest și din SUA, iar o bună parte din ei și-au făcut studiile de masterat sau de doctorat în instituții universitare din România, Rusia, Olanda, Belgia, Franța, Germania.

Anual, aulele Facultății de Drept găzduiesc prelegerile profesorilor cu renume european și mondial. Facultatea are în componență filierele anglofonă și francofonă, în cadrul cărora își pot face studiile în domeniul dreptului studenții cu foarte bine cunoștințe de limba franceză si limba engleză, formându-și astfel o ținută lingvistică adecvată procesului de aderare a Republicii Moldova la familia europeană.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:21
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară