Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică “ Cartierul pentru justiție”

Gabriela M Bogdan, 15 iulie 2021, Ora 12:18

  • print
  • |
ministerul-justitiei-a-lansat-in-dezbatere-publica-cartierul-pentru-justitie-48755-1.png BREAKING NEWS

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de Guvern pentru aprobarea  unor  măsuri  necesare  pentru  pregătirea  și  realizarea obiectivului de investiții „Cartierul pentru justiție”, precum și a lucrărilor de interes public  național  și  de  utilitate  publică  aferente  acestuia,  necesare  funcționării sistemului judiciar.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Articolul 1 − În scopul pregătirii și realizării obiectivului de investiții „Cartierul pentru justiție”, precum și a lucrărilor de interes public național și de utilitate publică aferente acestuia, necesare funcționării sistemului judiciar, se aprobă elementele conceptuale directoare pentru proiectarea urbanistică și arhitecturală, prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta ordonanță.

Articolul 2 − Prin derogare de la prevederile art. 48 alin. (1) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul cu modificările și completările ulterioare, pentru amplasamentul obiectivului de investiții „Cartierul pentru justiție” prevăzut în anexa nr. 1, se va elabora un Plan urbanistic de detaliu, documentație de urbanism prin care se vor reglementa amănunțit prevederi stabilite prin Planul urbanistic general al municipiului București, prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta ordonanță.

Articolul 3 − Prin derogare de la prevederile art. 31³, art. 32 alin. (1) lit. b) și c), art. 47 și art. 65 alin. (1) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul cu modificările și completările ulterioare, pentru obiectivul de investiții prevăzut la art. 1 se permite autorizarea lucrărilor de construire și de desființare de către autoritatea competentă, în temeiul și cu respectarea prevederilor Planului urbanistic de detaliu prevăzut la art. 2, a dispozițiilor legale în vigoare referitoare la calitatea și disciplina în construcții, precum și în materie de realizare a obiectivelor de investiții finanțate din fonduri publice.

(…)

 


 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:09
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară