Stanga
Dreapta

Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Gabriela M Bogdan, 21 septembrie 2022, Ora 11:42

  • print
  • |
hotararile-judecatoresti-pot-fi-semnate-si-cu-semnatura-electronica-calificata-51077-1.jpg

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnătură electronică calificată.

Amendamentul propus de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost preluat de parlamentarii PSD din comisie. Propunerea urmăreşte asigurarea celerităţii în semnarea hotărârii judecătoreşti, în situaţii cu caracter excepţional precum pandemii, stare de război, urgenţă sau alertă.

 „Prin implementarea semnăturii electronice autorizate în cazul hotărârii judecătoreşti se vor restrânge situaţiile la care judecătorii care au participat la judecarea cauzei sunt împiedicaţi să semneze hotărârile judecătoreşti, ceea ce ar atrage semnarea acestora de către preşedintele instanţei care nu a fost membru în complet”, se arată în motivarea amendamentului.

Reglementarea semnăturii electronice în conţinutul legii privind organizarea judiciară se încadrează în contextul dezideratului de digitalizare a instanţelor, au mai spus iniţiatorii amendamentului.

Dezbaterile la proiectul legii privind organizarea judiciară, iniţiat de Guvern, au început marţi în comisia parlamentară. Luni, comisia a dat raport favorabil proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, care a şi fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.


 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:03
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară