Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Curtea Internaţională de Justiţie, dă azi verdictul privind invazia rusă în Ucraina

Gabriela M Bogdan, 16 martie 2022, Ora 11:54

  • print
  • |
curtea-internationala-de-justitie-da-azi-verdictul-privind-invazia-rusa-in-ucraina-50347-1.jpg BREAKING NEWS

 

 

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, se pronunţă miercuri în procesul deschis de Kiev care cere celui mai înalt tribunal al ONU să ordone Moscovei că înceteze imediat invazia din Ucraina, în ceea ce va fi primul verdict al unui tribunal internaţional de la izbucnirea războiului în urmă cu aproape trei săptămâni.

CIJ se va pronunţa asupra acestei chestiuni în cadrul unei audieri care va începe la 16:00 ora locală la Haga (15:00 GMT).

Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi cere curţii să ordone încetarea imediată a ostilităţilor. Totodată, Ucraina mai cere judecătorilor să decidă că nu există o justificare legală pentru invazie.

Rusia a boicotat audierile la 7 martie şi 8 martie. Însă, într-un document scris, Moscova a respins competenţa curţii cu privire la speţa prezentată de Ucraina.

Agenţia dpa aminteşte că, deşi verdictele CIJ au caracter obligatoriu şi nu există posibilitatea unui recurs, curtea nu are puteri executive care să-i permită să le pună efectiv în aplicare.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:35
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară