Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Probleme mari pentru Viorica Dăncilă și Sorina Pintea

Marian Vasile, 6 noiembrie 2019, Ora 09:07

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47669-1.jpg Exclusiv

DSP Vrancea a început o anchetă la Focşani, după ce Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebeluşi în spital. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică verifică dacă au fost respectate măsurile de protecţie impuse la intrarea în secţia pentru bebeluşi.

Ancheta a pornit în urma unei sesizări făcute de o organizaţie din Iaşi. Surse din cadrul DSP Vrancea confirmă că unitatea medicală este verificată pentru a se stabili dacă lucrurile reclamate se confirmă sau nu. Măsurile vor fi anunţate peste câteva zile, precizează sursele.

O sesizare împotriva conducerii Spitalului Judeţean „Sf. Pantelimon” Focşani a fost trimisă DSP Vrancea, după ce Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebeluşi în spital.

În sesizarea redactată de un ONG din Iaşi se arată: „am constatat că dna ministru interimar şi dna ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea, au vizitat spitalul şi secţiile de neonatologie fără măsuri de protecţie suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebeluşi pe braţe după ce au intrat în unitatea spitalicească direct din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele de stradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curăţenie sporită şi trebuie respectat un anumit protocol”.

Semnatara sesizării, Daniela Mitrofan, arăta că halatul de unică folosinţă şi papucii de unică folosinţă nu sunt suficienţi pentru a apăra sistemul imunitar al unui bebeluş de câteva zile, imunitatea acestuia fiind diferită de cea a adulţilor şi necesitând protecţie sporită.

„Delegaţia a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor şi a nou-născuţilor internaţi în acel moment în cadrul instituţiei. In acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmărit obţinerea unor imagini cu impact electoral. Vizitatorii, indiferent de poziţia şi funcţia pe care o ocupă în conducerea statului român, trebuie să se supună regulilor şi să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariţiei sau transmiterii infecţiilor intraspitaliceşti. Cu atât mai mult cu cât funcţia este mai înaltă, cu atât ar trebui să se ofere un model de respectare a regulilor. După cum se poate observa în filmare şi în fotografii, niciuna dintre persoanele din delegaţia dnei Dăncilă nu a urmat protocolul, iar managerul din cadrul unităţii sanitare ar fi trebuit să se asigure că aceste reguli sunt urmate cu stricteţe şi să nu permită intrarea delegaţiei dacă reguli minime de igienă şi protejare a sănătăţii pacienţilor nu ar fi fost urmate. Având în vedere informaţiile expuse mai sus, vă rugăm să analizaţi şi să cercetaţi condiţiile în care a avut loc această vizită şi dacă au fost respectate protocoalele epidemiologice şi de igienă astfel încât viaţa pacienţilor să nu fie pusă în pericol şi, de asemenea, vă rugăm să luaţi măsurile care se impun împotriva celor care au permis acest lucru”, se mai arăta în sesizare.

Duminică, în timpul unei vizite electorale în judeţul Vrancea, Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea s-au pozat cu bebeluşi în braţe la Spitalul Judeţean Focşani, unde au intrat de afară, echipate cu halate de unică folosinţă pe umeri şi botoşei, dar fără măşti de protecţie.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară