Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Suspecți saltati pentru că au obținut ilegal bani de la stat în pandemie

Claudia Ioana, 14 ianuarie 2021, Ora 11:14

  • print
  • |
suspecti-saltati-pentru-ca-au-obtinut-ilegal-bani-de-la-stat-in-pandemie-48404-1.jpg BREAKING NEWS

30 de percheziţii au loc joi dimineaţă în judeţele Prahova și Dâmbovița, la persoane care au obţinut indemnizaţii false. Suspecții au cerut indemnizațiile motivând că au fost nevoite să își întrerupă activitatea din cauza pandemiei.

Polițiștii din Prahova efectuează 30 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară atât la sediul unei societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din județele Prahova și Dâmbovița.

Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială, conform Mediafax.

 

În baza acestor contracte, persoanele bănuite au cerut indemnizație de sprijin cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Suspecții ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Astfel, s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

44 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Surse din anchetă au declarat  că este vorba despre 43 de persoane fizice și o firmă care organizează evenimente din județul Dâmbovița.

 

EDITORIAL

   Nicușor Dan vrea suspendarea investițiilor timp de doi ani

Nicușor Dan vrea suspendarea investițiilor timp de doi ani

Liderul PSD București, Gabriela Firea, susține că actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, urmărește suspendarea investițiilor timp de 2 ani, ceea ce înseamnă că Bucureștiul va intra în colaps. ”Capitala intra in colaps! Investitiile publice si private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite i ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:53
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă