Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Partidele și candidații la alegerile locale au cheltuit 39 de milioane de euro

Gheorghe George, 18 octombrie 2020, Ora 16:18

  • print
  • |
partidele-i-candidatii-la-alegerile-locale-au-cheltuit-39-de-milioane-de-euro-48285-1.jpg BREAKING NEWS

Conform unui document publicat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe platforma finantarepartide.ro, candidații și partidele au virat în conturile de campanie sume care adunate totalizează 190 de milioane de lei, echivalentul a 39 de milioane de euro.

Lista finanțărilor pentru campania electorală de la alegerile locale din 27 septembrie 2020 a fost actualizată pe 1 octombrie. Conform AEP, suma cea mai mare transferată într-o singură operațiune a avut loc pe 26 august, atunci când PMP a trimis din contul curent central în cel de campanie 2,81 milioane lei.

Cheltuielile pe partide

Printre formațiunile politice, în topul finanțatorilor se află, ALDE. Pentru cheltuielile candidaților acestui partid au fost virați câte un milion de lei pe 27 august și pe 8 septembrie, 800.000 de lei pe 31 august și 500.000 de lei pe 22 septembrie.
Și PNL a avut un virament de un milion de lei, pe 7 septembrie, precedat de unul de 400.000 de lei, pe 3 septembrie. În perioada 14-25 septembrie, PSD a transferat 3,6 milioane lei în cadrul a opt operațiuni, cea mai mare fiind de 1,52 milioane lei.

USR și PLUS au făcut transferuri de sume relativ mici, cea mai mare fiind de 261.000 lei. La UDMR, ”recordul” este un virament de 535.000 de lei.

Potrivit documentului, candidații au cotizat cei mai mulți bani. Autoritatea Electorală Permanentă a indicat în dreptul fiecăruia sursa banilor: venituri proprii, donații sau împrumuturi.

Mai mulți candidați la președinția de Consilii Județene conduc topul la categoria cuantumul sumei virate: câte 446.000 lei. Acest cuantum, echivalentul a 200 de salarii minime pe țară, a fost și limita maximă impusă pentru finanțarea campaniei unui candidat la șefia unui Consiliu Județean.

Este vorba de Peter Teodor (PMP Sălaj), Vasile Lungu Cristian (PMP Cluj), Ionel Ovidiu Bogdan (PNL Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Dorin Cosmin Vasile (PSD Dolj), Gabriel Zetea (PSD Maramureș), Hubert Thuma (PNL Ilfov), Mihai Lupu (PNL Constanța), Romeo Dunca (PNL Caraș-Severin), Dumitru Beianu (PNL Giurgiu), Costel Alexe (PNL Iași) și Corneliu Mugurel Cozmanciuc (PNL Neamț).

Puțin sub această sumă (443.000 de lei) a depus Ionel Arsene (PSD Neamț).

Dintre aceștia, au câștigat funcția de șef de Consiliu Județean cei de la Dolj, Ilfov, Constanța, Caraș-Severin, Giurgiu, Iași, candidatul PNL de la Maramureș și cel al PSD de la Neamț.

 

EDITORIAL

Ce fel de lume vine peste noi?

Ce fel de lume vine peste noi?

Cînd am citit povestea lui Dacian Cioloș, copil de milițian și nepot de general, ajuns să păzească acasă la Doina Cornea, am zis că necoptul soldat a avut ghinion și nu știa ce face și în ce a fost băgat. La 20 de ani, era mic și prost. Un fel de Emil Boc din satul vecin! Cînd am citit despre legăturile cu MISA, am ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:55
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă