Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Generalul Izmană Gabriel Oprea a părăsit Academia de Securitate Națională

Marian Vasile, 18 martie 2021, Ora 07:46

  • print
  • |
generalul-izmana-gabriel-oprea-a-parasit-academia-de-securitate-nationala-48490-1.jpg BREAKING NEWS

 

Generalul izmană Gabriel Oprea nu mai figurează pe lista membrilor controversatei Academii de Științe ale Securității Naționale (ASSN), el fiind cel care a militat pentru înființarea ei, prin lege.

Pentru prima oară, din 2012, ASSN are un site pe care se poate găsi conducerea instituției finanțate de la buget, precum și lista membrilor ei.

Site-ul a fost creat în 2021. 

Din lista membrilor ASSN lipsește Gabriel Oprea, fapt confirmat și de ultima sa declarație de interese, unde nu figurează această academie.

ASSN este condusă de Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Pe lista membrilor ei se află ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, Adrian Curaj, și ambasadorul României în Cipru, Dan Mihalache. El a și precizat, în declarația de interese, că-n 2019 a încasat de la ASSN aproape 30.000 de lei, pentru simplul fapt că face parte din această instituție.

Și George Maior, ambasadorul în SUA, continuă să figureze ca membru plin. El a fost președintele ASSN până în 2015, când i-a luat locul Pricopie. 

ASSN a postat pe site revista instituției, din consiliul ei științific făcând parte Vasile Dîncu. 

Mai multe tentative de a desființa, prin lege, această instituție au eșuat. 

În pofida promisiunilor ferme că nu va mai fi finanțată, ea  primit bani și-n 2020, potrivit datelor de pe site-ul Transparență bugetară - fiindcă informațiile nu există pe site-ul ASSN. 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:25
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară