Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Găina Galica Clotilde Armand, plătită pentru lucrări imaginare

Gheorghe George, 14 iulie 2020, Ora 10:13

  • print
  • |
gaina-galica-clotilde-armand-platita-pentru-lucrari-imaginare-48154-1.jpg BREAKING NEWS

Frantuzoaica incasează sume importante de la statul român într-un contract de consultanță pentru o autostradă abandonată

 

 

 

Egis România, subsidiara locală a grupului francez de proiectare, inginerie și consultanță în construcții Egis, în care europarlamentarul USR Clotilde Armand ocupa o funcție de conducere, încasează sume importante de la statul român într-un contract de consultanță pentru o autostradă abandonată.

Chiar dacă lucrările pentru autostrada Transilvania au fost abandonate din vara anului 2011 până la începutul lui 2014, consultantul Egis, firmă condusă de Clotilde Armand (USR) până în 2017, ar fi încasat aproape 20 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor inexistente, potrivit Sfin.ro. Firma ar încasa bani ca și cum ar superviza lucrări pe 415 kilometri.

Contractul cu firma de consultanță, valabil până când autostrada Transilvania va fi gata, nu a putut fi reziliat de juriștii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, odată cu cel cu Bechtel.

Facturi lunare de 2 milioane de lei

Din datele CNAIR, în perioada 2012-2016, francezii de la Egis au depus facturi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru autostrada Brașov-Cluj-Borș, conform contractului nr. 2562 semnat în 30 august 2004.

În prezent, oficialii CNAIR primesc la mijlocul fiecărei luni facturile pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. Valoarea acestora variază între 1,2 și 2 milioane de lei. În 2016, conform facturilor afișate pe site-ul CNAIR, Egis a facturat aproximativ 4,5 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș.

Din cei 20,5 milioane de lei, bani ce ar fi trebuit să ajungă în conturile Egis Scetauroute, doar 12,5 milioane de lei au fost încasați. Restul, 8 milioane de lei reprezintă facturi neacceptate la plată de CNAIR.

Din informațiile afișate pe site-ul Companiei, în perioada ianuarie 2012-decembrie 2013, Egis Scetauroute a primit peste 64 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș. În perioada 2009-2011, Egis încasa aproximativ 70.000 de euro/ lună pentru supervizarea lucrărilor autostrăzii Brașov-Borș.

În martie 2017, Clotilde Armand a părăsit postul de director general al Egis România, fiind numită director de dezvoltare al companiei-mamă pentru Europa de Est.

În noua poziție de director de dezvoltare pentru Europa de Est, Clotilde Armand a preluat supervizarea subsidiarei din Serbia a Egis și, totodată, și-a menținut postul de membru în Consiliul de Administrație al Egis Bulgaria.

Ce avere are Clotilde Armand

Potrivit declarației de avere depusă la înscrierea candidaturii de europarlamentar

, Clotilde nu are niciun teren pe numele său, în schimb, soțul ei, Sergiu Moroianu are nu mai puțin de 12.

În plus, cei doi au 3 apartamente și două case în București, două mașini, opere de artă și bijuterii în valoare de 18.000 de euro și peste 250.000 de euro în conturi, la care se adaugă acțiuni și titluri de stat ce depășesc 100.000 de euro.

Clotilde Armand a reușit anul trecut să câștige din management peste 120.000 de euro, la care se adaugă chirii și arende de circa 40.000 de euro ai soțului

Vom reveni

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:46
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară