Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Apropiat al clanului Camataru, Zorila “dezvoltatorul imobiliar” din sectorul 5, a fost protejat de Vanghelie si Florea

Gheorghe George, 1 noiembrie 2020, Ora 15:26

  • print
  • |
apropiat-al-clanului-camataru-zorila-dezvoltatorul-imobiliar-din-sectorul-5-a-fost-protejat-de-vanghelie-si-florea-48313-1.jpg BREAKING NEWS

Din februarie 2012, la adresa de pe strada Nicolae Drăgan, un asa zis  dezvoltator imobiliar  Ilie Ioniţă, pe numele de scenă „Zorilă”,  a construit un bloc. Dar nu pe firmă, aşa cum se obişnuieşte. Ci pe persoană fizică adica pe numele mamei sale de 80 de ani . După ce blocul a fost gata, a început să vândă din el. Garsoniere şi apartamente. Iar oamenii au început să cumpere şi să se mute.

La parter, se află o  încrengătură de cabluri electrice, care de care mai gros, care de care legat mai aiurea, care trece fix pe lângă un contor de gaz metan, racordat la ţeava groasă care alimentează blocul. Orice scânteie, poate provoca un veritabil dezastru. În bloc locuiesc aproximativ 90 de familii. Multe dintre ele au copii mici. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că, în orice moment, un copil, sau chiar un adult neatent, poate atinge din greşeală acele fire şi se poate electrocuta mortal.

În una dintre primele vizite pe care le-a făcut ca primar nou ales, Cristian Popescu Piedone a declarat în faţa locatarilor că problema  va fi o prioritate pentru el.

Cum s-a ajuns la această situaţie? Blocul este, oficial, debranşat de la reţeaua de alimentare cu curent electric. Şi totuşi, locatarii, au lumină, iar prin cablurile neizolate prinse de ziduri circulă curent.

 Ce soluţie  a găsit Zorilă.

 În spatele blocului despre care vorbim, individul  mai are un bloc. În care, la parter, şi-a păstrat pentru sufletul lui o garsonieră. Ei bine, la acea garsonieră, căreia, la cererea lui Zorilă, ENEL i-a făcut o extrapolare, este racordat, printr-un cablu care trece prin  pământ, tot blocul vecin

Primăria sectorului 5 s-a făcut că nu știe-nu vede, Pompierii și ISU n-au aflat nimic.

Cum se plăteau facturile de curent de ani de zile

Ana Maria Barbu, fost preşedinte al asociaţiei de locatatri, ne-a declarat în exclusivitate: „Am depus cereri pe la toate instituţiile. Inclusiv la primărie. Nu am primit decât un singur răspuns. De la E-distribuţie, care ne-a spus că branşarea blocului costă 50.000 de euro. Desigur că majoritatea locatarilor nu au aceşti bani. În plus, am şi fost păcăliţi. Vă spun cazul meu. Când am fost la notar şi am făcut actele de vânzare-cumpărare a apartamentului, notarul a scris foarte clar că îl voi primi cu toate utilităţile branşate: apă, gaze, lumină. Când am văzut dezastrul cu curentul, am fost să-i cer socoteală notarului. Cum de a eliberat un astfel de document, fără să facă o minimă verificare. Că eu dacă mă duc la ENEL să cer ceva, tot am nevoie de o chitanţă de lumină, o factură, ceva. Ştiţi ce mi-a răspuns? Că domnul Ilie Ioniţă a dat o declaraţie pe propria răspudere că blocul este branşat. Notăriţa l-a crezut, iar eu cu declaraţia aia am rămas.”

Aşadar, mai este vorba şi de fals sub semnătură privată. Dar Zorilă nu s-a oprit aici. A pus, peste bloc un administrator, pe care l-a agreat el. Tot locatar.

Fosta preşedintă de bloc susţine că cei doi sunt mână în mână în ceea ce priveşte facturile de curent. Mai exact, Ana Maria Barbu ne-a spus: „Noi nu plătim curentul pe adresele noastre. Ci pe garsonieră. Şi nu la furnizor. Ci la administrator. Căreia îi convine situaţia. După cum se poate observa, pentru fiecare apartament, au fost montate nişte contoare, care nu sunt însă omologate. Cine ştie de pe unde le-au făcut rost. Nimeni nu ştie dacă acestea arată corect consumul. Eu tind să cred că nu. Ei bine, cred că doamna administrator ar trebui să ne prezinte suma strânsă în baza cifrelor de pe contoarele noastre neomologate, pe care să o comparăm cu suma plătită la ENEL de garsoniera unde suntem noi racordaţi. S-ar putea ca sumele să nu coincidă deloc. Noi să plătim mult mai mult, pentru că nici nu ni se eliberează o chitanţă în regulă, cu serie şi ştampilă.”

 

Un alt bloc al individului Zorila  a ars. Locatarii sunt pe drumuri

 În urmă cu doi ani, un bloc care se afla tot pe numele lui şi ridicat la două străzi de bomba despre care am vorbit, a luat foc. Oamenii au rămas pe drumuri şi îşi caută şi în ziua de azi dreptatea. Oameni necăjiţi, care locuiau în garsonierele sau apartamentele confort III din Ferentari. Nenorocirile acelea construite de Ceauşescu, care numai locuinţe nu se pot numi. Le-au vândut şi cu banii încasaţi pe ele au dat avans lui Zorilă pentru nişte apartamente omeneşti. Numai că blocul a ars, iar oamenii au rămas şi fără apartamentele de la Zorilă, şi fără chichineţele pe care le vânduseră. Adică, pe drumuri. Blocul care a ars este şi acum o ruină .

Desigur că toate acestea, Zorilă nu le putea face de capul lui. Cine l-a ajutat cine a închis ochii la ridicarea unor blocuri fără niciun fel de autorizație de construcție vom vedea, pentru că între timp s-au schimbat doi primari la Sectorul 5,Vanghelie si Florea . Primarul actual Cristian Popescu Piedone   a declarat că a cerut deja o anchetă despre această situație.

 

 Ilie Ioniță, zis Ilie Zorilă sau ”Zoro” este un fost apropiat al clanului Cămătaru, se pare un fost contabil al "Cămătarilor". Oamenii au cumpărat de la el pentru că, în primul rând, au fost atraşi de preţuri sub oferta pieţei: 20.000-40.000 de euro pentru o garsonieră sau un apartament. Dar în promisiunile de vânzare-cumpărare a fost introdusă şi o clauză periculoasă pentru clienţi: dacă nu achitau trei rate, oamenii își pierdeau casa și toți banii dați până atunci..

Ilie Ioniță, cunoscut în zonă și ca Ilie Zorilă ori "Zorro" a mai avut în trecut dosare pentru spălare de bani și evaziune fiscală. În prezent, Iie Zorilă nu s-ar mai afla în România, spun oamenii. Contactat de jurnaliști, 'Zoro” a avut o reacție halucinantă. A spus doar "Nu mă interesează” și a închis telefonul

 

EDITORIAL

Ce fel de lume vine peste noi?

Ce fel de lume vine peste noi?

Cînd am citit povestea lui Dacian Cioloș, copil de milițian și nepot de general, ajuns să păzească acasă la Doina Cornea, am zis că necoptul soldat a avut ghinion și nu știa ce face și în ce a fost băgat. La 20 de ani, era mic și prost. Un fel de Emil Boc din satul vecin! Cînd am citit despre legăturile cu MISA, am ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:52
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă