Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE (A.N.R.M) - OAIA NEAGRA A INSTITUTIILOR GUVERNAMENTALE -

Claudiu Constantin, 2 februarie 2021, Ora 11:34

  • print
  • |
agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-a-n-r-m-oaia-neagra-a-institutiilor-guvernamentale-48439-1.jpg BREAKING NEWS

Că au fost negocieri, sau că s-au tras la sorți din căciula norocoasă, şansa de a primi preşedenția A.N.R.M. nu a însemnat deloc o alinere prea fericită a astrelor pentru pretendenții actualei coaliții la acest post de conducere. Edificator, în acest sens, este scrisoarea de intenție a domnului OCTAVIAN BERCEANU – activist politic, relatată cu umor în presă, prin care şi-a exprimat disponibilitatea conducerii a circa 10 instituții. Cu toată polivalența sa managerială, importanta instituție (A.N.R.M.) a fost trecută la coada listei de distinsul activist. Iar exemplele de acest gen pot continua.

Cum la data publicării acestui material nu a fost desemnat încă noul preşedinte, îi facem, atât lui, cât şi cititorilor nostri, o prezentare actualizată şi necenzurată a departamentelor din cadrul A.N.R.M, pentru a ști la ce se vor înhăma doritorii acestei demnități.

Ca o părere generală deja cunoscută, atât de cei din domeniu şi nu numai, de la propulsarea la conducerea agenției a lui GIGI DRAGOMIR - CĂRNAȚARUL, până astăzi când de mai bine de un an agenția este păstorită de gargaragiul și blufeurul septuagenar NICOLAE TURDEAN, cunoscut şi drept NICKY SHORTMAN sau PATACHON, A.N.R.M. a ajuns să fie în acest moment instituția publică cea mai deprofesionalizată şi coruptă din actualul aparat guvernamental. Asta, desigur, cu oblăduirea nemijlocita a instituțiilor statului care participă la negocieri, atât în zilele noastre, cât şi în trecut, dar numai din umbră, în afara reflectoarelor şi conferințelor de presă.

Influența în agenție, atât direct, prin oamenii plasați în instituție, cât şi indirect prin forța aparatului politic, a unor personaje de genul IONEL ARSENE- CIORAPEL sau, în trecut, DARIUS VALCOV - ITALIANUL este deja de notorietate.

Aducerea la preşedinția agenției în noiembrie 2019 a lui NICKY SHORTMAN - PATACHON nu a fost decât o continuare jenantă a politicii brevetate cu success de catre predecesorul necuvântător, GIGI DRAGOMIR – CĂRNĂȚARUL și oculta rezervistilor din statul paralel.

Ramân încă fără răspunsul adecvat acțiunile PREȘEDINTELUI CU DIAGONALĂ, cel cu trecut la doișiunsfert, viitor consultant SAMAX ROMÂNIA, legate de protecția balastierelor cumătrului GINEL, preluarea abuzivă a MINEI BAIȚA, înstrăinarea REMIN, concentrarea economică HERCULANE, favorizarea capușei CONVERSMIN și multe altele de resortul direcției economice a ADS.

Dar, să îi dăm o mână de ajutor viitorului preşedinte şi să trecem în revistă departamentele instituției:

D.G.G.E.C.R/R.M.I.E., cunoscută generic sub titulatura de Direcția de „Minerit”

Am început prezentarea cu acest departament pentru că dorim să îi dăm în continuare prioritate personajului care a atras cei mai mulți cititori ai publicației noastre. Desigur, este vorba de nimeni alta decât ELENA - MARIA SAVA - CARAMALĂU, cunoscută de întreaga suflare sub numele de NUȚA PĂLMUȚA. Copiatoarea de success, este astăzi cu acte aproape în regulă (Certificatul O.R.N.I.S.S. îi lipesește încă și a rămas în continuare o problemă pentru ea, cu toate eforturile făcute, de 3 sau 4 ori pentru a-l obține) director general pe timp de pandemie, adică şefă la “Minerit”. Spre surprinderea noastră, la concursul pandemic aranjat, absolventa unei facultăți ff care nu există, nu a trecut proba scrisului, nici citind din pălmuță, nici măcar din mască, chiar dacă a ştiut subiectele.

Ajutorul nesperat venit din partea lui ANDREI PASCALE – NAȘUL RU, cel care a nășit o sumedenie de funcționari publici din A.N.R.M, a făcut posibilă promovarea și înscăunarea NUȚEI CEA FĂRĂ DE CARTE - COPIATOAREA DIN PALMĂ. 

NAȘUL RU, persoana cu experiență în concursuri și transferuri, a fost folosit și de președintele NICKY SHORTMAN-PATACHON, în sensul că, pe unii (care trebuiau să promoveze sau să fie aduşi prin transfer sau prin concurs) i-a ajutat să copieze din postura de secretar comisie de concurs iar pe alții (care trebuiau să fie destituiți) i-a “năşit” prin semnarea în nume propriu de sesizări, plângeri, note şi alte acte.

În aceste perioade tulburi, când A.N.R.M. era la un moment dat în căciula U.D.M.R., NUȚA PĂLMUȚA - COPIUȚA, femeia îndrăgită la propriu de majoritatea preşedinților care s-au perindat la conducerea agenției, s-a erijat într-o veritabilă luptătoare AUR împotriva iredentismului maghiar,  punându-şi toate forțele pentru ca această instituție publică să nu ajungă pe mâna urmaşilor lui ATILA HUNUL. Surprinderea a fost cât se poate de mare, având în vedere că prin comportamentul de o viață al NUȚEI a transpirat clar că este o admiratoare a MARIEI THERESIA a Austro-Ungariei, cel puțin în ceea ce privește îndeletnicirile împărătesei din grajdurile imperiale. Desigur, ne referim la dragoastea amândurora pentru cabaline. Aspect, surprins de picturi şi povestiri celebre, în cazul împarătesei şi postări pe facebock şi alte relatări, în cazul NUȚEI. Pe de altă parte, foarte probabil a lezat şi gena de hun a lui PATACHON, având în vedere că în anii tinereții işi purta cu mândrie numele de MIKLOS TURDAY.

Nu este cazul să discutăm la acest department de alte persoane, deoarece personalitatea NUȚEI CEA FĂRĂ DE CARTE este covârşitoare. Ea a devenit astăzi eminența cenuşie a instituției iar vremurile când umbla prin agenție cu gentuța cu dischete, CD-uri şi alte ustensile pentru munca în genunchi la repararea unitățile centrale ale calculatoarelor sau instalarea de softuri a trecut demult.

D.G.I.S.T.A.M.O.P., cunoscută sub denumirea de Direcția de „Control”

Astăzi, Direcția generală de „Control” a ajuns un adevat coş de rebuturi al agenției. Chiar dacă ar trebui să fie un depertament cu specialişti din domeniul mineritului şi petrolului, această direcție generală a adăpostit şi adăposteşte de la şoferi la contabili ratați sau de la persoane care au o diplomă de geolog, minier sau petrolist dar au lucrat mai mult pe la raionul de covoare din Piața Obor sau au avut îndeletniciri casnice. ZĂBALĂ, doctorița SIMONICA şi EUGEN-CORNELIUS sunt doar câteva nume elocvente în acest sens.

Nu o să ne oprim cu descrierea tuturor funcționarilor de aici, ci o să ne oprim doar la un singur personaj, edificator pentru a evidenția continuarea politicii duse de GIGI DRAGOMIR – CÂRNĂȚARUL, de către bătrânelul NICKY SHORTMAN - PATACHON.

De circa un an la -Taxe, Tarife, Redevenţe- sălășluieşte celebrul contabil ratat, CORNELIUS NEGREȚ - PLASTOGRAFUL, care a fost mutat de la Direcţia Economică – achizitii, decont facturi și bonuri de casa, într-un birou mai retras, cu aer sănătos de usturoi şi ceapă.

Evidenţiat doar prin şarlatanii (profesionist cu experinta în calea ferată și material rulant, licitații, achiziții s.a., dat afară în foarte multe șuturi de pe la Arad și Banca Feroviară) făcute în umbra unor personaje gen STOICA, BLIDAR, GIGI DRAGOMIR – CARNĂȚARU sau IONEL ARSENE - CIORĂPEL şi prin falsificarea de semnături în A.N.R.M., prezenţa acestui personaj pe acest post de conducere și de execuție în cadrul instituției este dovada vie că în A.N.R.M. mirosul de putregai este mai intens pe zi ce trece. Ținând cont de “calitățile” sale, clar dovedite, nu întâmplător el este şi preşedintele COMISIEI DE DISCIPLINĂ din cadrul A.N.R.M..

Şi în cadrul conducerii acestei direcții generale a fost o efervescență continuă. Direcția a fost condusă de diverse personaje, care mai de care mai colorate, de la veşnicul concurent la funcția de director general, VASILICA TOBOȘARU - ADS, la efemerul în funcții de conducere BEBIȚĂ OFFENBERG sau palidul anonim CIPRI - IONUȚ DRAGOTESCU. Dar cum președintele temperamental NICKY SHORTMAN – PATACHON a instaurat cu paşi mărunți dar siguri matriarhatul la A.N.R.M., astăzi, în postura de director general o găsim pe MONICA, fostă ȚOC (din dragoste), actuală POPESCU (din interes). După un scurt stagiu de subprefect de Alba, numită de ALDE, emoționata doamnă MONICA (emoții surprinse şi de canalul youtube la învestirea acesteia), cu antecedente în geologia şi mineritul din Munții Apuseni pe filiera Roşia Montană şi firme de consultanță, poposeşte în curtea A.N.R.M., evident, prin transfer, de la o primărie din județul Alba (zonă bine cunoscută de fostul director general al CUPRUMIN). După un stagiu de trei saptamani, făcut la Direcția Generală de “Minerit”, unde a fost instruită la fără frecvență, desigur, de mult mai experimentata NUȚA PALMUȚA, doamna MONICA EMOȚIE dobândeşte abilități suficiente pentru a fi numită director general la “Control” în deja prea bine cunoscutul stil al MICUȚULUI PREȘEDINTE.

Într-un număr viitor ne vom apleca și asupra contractului de topografie dresat din fonduri de TT de către duetul NUTA – NICKY, în care ca și subcontractor apare onorabilul domn POPESCU, actualul soț al MONICĂI EMOȚIE.

(D.G.G.E.C.R/R.P.), cunoscută şi sub termenul generic, Direcția de „Petrol”

Aici îl găsim în funcţia de director general, într-o postură neobişnuit de liniştită, ţinând cont de conjunctura actuală, pe veşnicul pretendent la funcţia de preşedinte, SORINEL CALIN GAL. Probabil acalmia sa este legată de pierderea proprietăţilor şi datoriile deja istorice către Ovidiu Popovici. Nu ştim cu exactitate dar, foarte probabil, momentan are corăbiile împrăştiate.

Cert este că o linişte apăsătoare domneşte pe toată această direcţie generală. Motivul este că de la ultima rundă de concesionare de resurse de petrol (şi aia cu iz penal) s-au scurs deja mulţi ani, singurele activităţi care mai trezesc funcţionarii publici din letargie sunt participarea la trântirea unor concursuri sau transferurile de perimetre petroliere de la PETROM către mici firme cu dedicaţie, regizate cu multă abilitate de domnul SORINEL, uneori şi cu ajutorul nemijlocit al “sorei” sale, FLORINELA.

(D.E.F.R.U.A.) Direcţia Economică, Financiar, Resurse Umane şi Administrativ

Până de curând, această direcție era condusă de domnul BOGDAN - COSTIN STOIAN, de asemenea o figură palidă în de-ale ştiinţelor economice, adus prin detaşare de la medicamentele și sănătatea din județul Ilfov de către oculta rezerviștilor din statul paralel. Din relatările colegilor acestuia, este un fel de “Cuminţenia Pământului” în varianta masculină, deoarece nu supără pe nimeni pentru că nu are cu ce. De altfel, aproape toată direcţia este inţesată cu fetiţe şi băieţei din clanul polițiştilor, inclusiv locali și al apeviștilor, gen, ALINUȚA, CORINUȚA, SABINUȚA sau GEORGICĂ MATEI cel cu cazierul șters, aduşi încă de pe vremea domniei lui GIGI DRAGOMIR – CARNĂȚARUL, GILDO MILIȚIANUL și EUGENIO SECURISTUL şi ocrotiţi astăzi de actualul preşedinte, NICKY SHORTMAN - PATACHON.  

Ca o ultimă mutare realizată de MICUL PREȘEDINTE cel cu bagajele deja făcute,  în tendința vădită de consolidarea a matriarhatului în A.N.R.M. şi la insistențele NUȚEI, de câteva zile, coordonarea acestei direcții a fost încredințată unei alte persoane cvasinecunoscute, respectiv doamna STELUȚA BĂLAN - KAKI.

(B.J.) Biroul Juridic

Coordonarea actuală a Biroului Juridic este făcută de doamna DOINIȚA ISACHE, personaj nemțean din parohia lui IONEL ARSENE. Prezenţa acestei persoane pe postul de șef de birou, prin rotatie, denotă încă o dată, faptul ca politica baronului nemțean de concentrare economică, inclusiv prin angajamentele juridice în care A.N.R.M. este parte, a fost preluată, continuată și dezvoltată de NICKY SHORTMAN - PATACHON. Figură ștearsă în domeniul juridic, privitoare zilnică în oglinda magică, DOINIȚA, remarcată doar ca prezenţă în câteva consilii de administraţie, inclusiv la CUPRUMIN, ca și şeful ei actual, a intrat pe uşa din dos în corpul functionarilor publici, inițial prin detaşare de la un ONG, mai precis sindicatul polițiștilor lui MITICĂ COARNĂ,cel de la televizor, proaspătul deputat PSD de CĂLĂRAȘI, unde soțul dânsei, subofițer de miliție este number 2 și apoi prin acțiunea nemijlocită a ANFP, respectiv a ficei dnei. senator de Neamț, Arcanu.

Pe departe, cea mai prolifică juristă (sunt cinci, în total) din cadrul biroului este EBOLIA COMAN. Dacă ne gândim că a ajuns într-un final, prin transfer de la Ministerul Mediului Cultural, prin anul 2014, după ce a acumulat cu mare greutate 2,15 de puncte la un concurs anterior pentru ocuparea unui post de consilier juridic din cadrul A.N.R.M., ne duce cu gândul că singurul motiv pentru racolarea unui astfel de personaj în cadrul agenţiei, a fost diluarea IQ-urilor funcționarilor, probabil prea ridicate la acea vreme.

Astăzi, eminenta consilier juridic se ocupă de dosarele în instanţă ale Agenţiei cu foştii angajaţi, fiind un obişnuit preş la preşedinte, oricine ar fi acesta. Şi acest personaj care nu şi-a pierdut nicio clipă menirea din timpul preşedenţiei lui GIGI DRAGOMIR - CARNĂȚARUL şi până în prezent, certifică doar că la A.N.R.M. vechile năravuri nu au încetat, ci s-au înmulțit.

(C.I.C.) Compartimentul de Informaţii Clasificate

Astăzi, aici găsim o singură persoană, în speţă, CRISTINEL PĂDUREȚU – OMUL DE CAUCIUC, fost colonel MApN, a ajuns la ANRM în urma unei circumstanţe faste numai pentru el, astăzi este turnătorul de serviciu al agenţiei. Foarte probabil are şi un interpret, având în vedere că nu deţine mai mult de 100 de cuvinte în limba română, şi acestea neştiind să le aşeze într-o ordine logică pe hârtie.

A activat multă vreme în echipa cu veşnicul aparator al Constitutiei, EUGENIO THEODOR, fost pe la comanda, evident prin delegare la UM0982, cel care impreuna cu amicul de la miliția circulație de la Piața CHIRIGIU, îl protejau informativ și nu numai pe GIGI DRAGOMIR – CARNĂȚARU.

CRISTI PADUREȚU – APEVISTUL, cu pensie și salariu de la stat, când la prima, când la a doua semnătură, întocmea de zor diverse documente adresate unor instituții cu nume formate din patru, respectiv trei litere, cu ținte precise date de baronul nemțean și ocultă, privind eliminarea din instituție a personelor incomode.

Compartimentul de Audit Intern

La acest compartiment îşi duce veacul o altă personalitate binecunoscută în A.N.R.M. şi nu numai. Este vorba de juristul-milițian cablat NINEL PAIANJEN, cunoscut mai mult ca NINI RECORDER, fost şi actual sfătuitor la presedinții care s-au perindat prin agenţie şi uneltitorul numărul unu pe diverse speţe ivite sau inventate.

Astăzi, domnul NINI RECORDER, cel cu tehnica, care iar face invidiosi pana si pe israelienii de la BLACK CUBE îşi aranjează cu grijă fişierele cu înregistrările preşedinților şi colegilor pentru a le prezenta persoanelor interesate. Desigur, pentru a dovedi buna sa credință în rânduiala treburilor din instituție.

Pentru că suntem siguri că descrierea noastră a descrețit frunțile cititorilor nostri, am lăsat la sfârşit un department mai aparte. Este de fapt SPA-ul agenției, plasat, probabil, nu întâmplător, la ultimul etaj al sediului. Titulatura acestui departament este Servicul de Stocare Geologică a Dioxidului de Carbon.

De cum ajungi în casa scărilor de la etajul 7, nu ai cum să nu îți fie delectate simțurile olfactive cu mirosuri de aromoterapie de la cele mai puternice, date de licorile de prune fierte de două ori, până la arome fine provenite de la distilatele de cereale (single malt) sau din sticlele cu etichete ce au marcate 5 sau 7 stele.

Din punct de vedere numeric este cel mai complet department din cadrul Agenţiei care, foarte probabil, aşteaptă cu sufletul la gură începerea stocării dioxidului de carbon în România. Dar pe lângă faptul că este complet este şi extrem de diversificat, dacă parcurgem CV-urile presărate cu diferite activităţi pestriţe ale funcţionarilor din cadrul serviciului.

Dar o să parcurgem de această dată doar CV-ul coordonatorului Serviciului, respectiv pupila deja celebrei NUȚA PĂLMUTA, onorabilul domn GEORGICĂ SCĂRLĂTESCU - ANTICARUL.

Cu toate că este de profesie geolog, a abandonat prin anii 80 această îndeletnicire şi până să fie adus la A.N.R.M., la insistenţele soţiei acestuia, pe post de consilier principal, la vârsta de 57 de ani, găsim în GEORGEL un fin iubitor de artă, dovadă fiind casele de amanet cu tablouri şi alte opere de artă pe care le-a deţinut încă din primii ani ai instalării democraţiei în ţara noastră şi, de asemenea, un vânzător de gadgeturi sau cismar, demn urmaș al lui Mociornița.

Artist neînţeles și scăpătat, dovadă fiind falimentul afacerilor, şi-a redescoperit vocaţia de geolog la vârstă înaintată şi de pensie iminentă, la fel ca (fosta și actuala) sa şefă, NUȚA PĂLMUȚA, asta în special după ce a fost mutat Compartimentul de Mediu la Servicul de Stocare CO2. Din această postură ajunge subit să fie expert în de-ale mediului, deh, ecologist vechi al șahistului DOLPHI DRIMER şi, în general, în toate cele, cu morga de sfătuitor și fin cunoscător în diverse problematici ale Agenţiei.

În postura sa de mână dreapta a NUȚEI, ţinteşte de multă vreme, însă fără succesul scontat, la postul de director general al D.G.I.S.T.A.M.O.P., pentru a avea o ieșire onorabilă din domeniul profesional vast al geologiei, electrometriei – cizmariei – buticariei - anticariatului și alte alea.

 

Încheiem aici descrierea, spunem noi, tristă, a unei instituții publice, care ar trebui să fie de importanță majoră. Din păcate, de ani buni A.N.R.M. a fost lăsată din mâna oamenilor de bună credință cu factor decizițional şi, nu întâmplător, s-au cocoloşit aici personaje corupte, slab pregătite profesional, folosite doar ca protuberanțe ale interlopilor, baronilor locali sau, şi mai grav, ale unor persoane din cadrul serviciilor naționale, care au doar interese meschine şi care mai țin şi astăzi, prin toate mijloacele, ca această instituție publică să rămână cea mai neagră oaie din cadrul instituților guvernamentale.

 

Acest articol scris intr-o nota vesela denota o situatie trista, cu personaje reale si imaginare, este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Vom reveni.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:48
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară