Stanga
Dreapta

Exclusiv: Organizatia de tineret - Partida Romilor "Pro-Europa" Comunicat de presa

Laurentiu Ion, 10 septembrie 2019, Ora 02:12

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47551-1.jpg Exclusiv

În perioada 5-8 septembrie, Asociația Partida Romilor prin intermediul Organizației de Tineret Partida Romilor, a organizat tabara #RomaEvolution. În semn de recunoștință și apreciere pentru elevii romi ce au participat si obtinut rezultate extraordinare atat la invatatura cat la Olimpiada de Istorie si Cultura Romilor in perioada anului scolar 2018-2019.
Astfel, 75 de elevi de generala si liceu cat si o parte a membrilor organizației de tineret ai Partidei Romilor au fost prezenti in statiunea Eforie Sud in cadrul complexului New Paradise, iar timp de 3 zile acestia au avut sansa sa isi insuseasca informatii despre cultura si traditiile romilor; despre istoria dramatica a Robiei, Holocaustului si a Comunismului ; dar si despre ce inseamna sa fii un R/om de success si cum poti devein un partizan al drepturilor omului si al miscarii romilor.
Tot in cadrul Taberei #RomaEvolution participantii au avut ocazia sa inteleaga ce înseamnă educatia non-formala si cum ne poate ajuta această la dezvoltarea personală si profesională; aici jocul s-a impletit cu practica, tinerii participand cu bucurie la toate activitatile de pe plaja, dar si la seminariile “grele” si “plictisitoare” 
Ne bucurăm si suntem recunoscatori că în cadrul acestei întâlniri au dat curs invitatiei noastre de a ne fi alaturi si de a vorbi cu tinerii pentru a-I motiva si le impartasi din experientele personale, domnului Daniel Vasile –Deputat in Parlamantul Romaniei; domnului GRUIA Bumbu- Presedinte PAKIV Romania si doamnei Peter Alexandrina- Inspector pentru Minorități in cadrul ISMB Bucuresti.
Chiar daca pentru unii pare ciudat si nemaivazut, suntem extrem de bucuroși că am reușit prin intermediul aceastei tabere sa oferim ocazia unora dintre tineri sa vada pentru prima dată marea, dar si a le oferi o experienta, zic ei, motivanta si inspirationala.
Ne dorim din suflet ca acestia la randul lor sa împărtășească învățăturile, experintele, gandurile din aceste zile si altor tineri din comunitatile din care provin.
Bon chapeau profesorilor însoțitori, Sucursalei Judetene APRPE Constanta, DJST Constanta, EMISIUNII DIN VIATA ROMILOR, EMISIUNEII, OPRE ROMA dar si tinerilor participanti pentru toate bucuriile si experientele împărtășite!
Nu doar voi ati invatat ceva in cadrul acestei tabere ci si noi, Organizatia de Tineret Partida Romilor!

SA ne vedem cu bine si in Noiembrie in cadrul Editiei a III a Roma Evolution, dar de data aceasta la Munteeeeeeeeeee!!!

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:00
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară