Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: ZIUA INTERNAȚIONALÃ DE COMEMORARE A HOLOCAUSTULUI

Claudiu Constantin, 4 august 2019, Ora 11:52

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47388-1.jpg BREAKING NEWS

Organizatia de tineret a Partidei Romilor "Pro-Europa" a gazduit sambatai, 3 august un eveniment conceput in memoria victimelor de etnie roma ale Holocaustului.
Acest eveniment a inceput la Monumentul Holocaustului unde, tinerii organizatiei au depus o coroana si au tinut un discurs despre faptul ca este necesar sa ne reamintim de cumplitele suferinte indurate de romii din Romania in timpul celui de-al Doilea Război Mondial, romii din Europa fiind tinta politicilor de exterminare naziste. 
Daniel Vasile - Deputat Partida Romilor, Catalin Manea - Presedinte executiv Partida Romilor si Gruia Bumbu - Presedinte Asociatia Pakiv, au fost alaturi si au vorbit organizatorilor si participantilor despre istoria Holocaustului, ce repercursiuni si efecte a avut acest fenomen asupra populatiei de etnie roma.
Evenimentul a continuat la Pasajul Latin unde, Organizatia de tineret a Partidei Romilor "Pro-Europa" au incercat sa imite asa numitul "lagar al tiganilor" in care in noaptea dintre 2 si 3 august 1944, regimul nazist a procedat exterminarea romilor, fiind ucisi 2897 de romi ce mai ramasesera in viata; barbati, batrani, femei si copii.
Evenimentul a adus in vedere in primul rand emotia si suferinta traita de stramosii nostrii, redata prin scene in care voluntarii organizatiei imitau prizonierii romi si soldatii nazisti.
Trecatorii au avut ocazia sa stea de vorba cu membrii organizatiei, afland mai multe lucruri despre istoria romilor si holocaust, si-au scris gandurile de regret pe un panou special amenajat si au primit in semn de multumire pentru interesul acordat un trantafir alb, simbol al pacii.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:18
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară