Stanga
Dreapta

Exclusiv: Proteste la Caracal. Criminalul a fost ridicat de jandarmi

Claudiu Constantin, 27 iulie 2019, Ora 09:04

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47335-1.jpg Exclusiv

Percheziţiile la casa bărbatului din Caracal cercetat în cazul dispariţiei fetei de 15 ani s-au încheiat vineri seara târziu, suspectul fiind dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în Slatina. La plecarea anchetatorilor, oamenii strânşi în faţa casei au creat o busculadă în jurul maşinilor, iar o persoană, care a aruncat cu ouă în jandarmii ce păzeau intrarea, a fost ridicată de poliţişti.

Suspectul fusese scos din imobil înainte de plecarea anchetatorilor.

În faţa casei bărbatului au mai rămas circa 30 de oameni şi aproximativ 70 au plecat spre sediul Poliţiei Caracal, cerând demisia conducerii instituţiei.

În zonă vor rămâne în continuare echipaje de poliţie şi jandarmi.

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seară în faţa casei suspectului în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Caracal, în condițiile în care imobilul era percheziţionat de anchetatori încă de dimineaţă. Oamenii au cerut pedepsirea „criminalului”, dar şi a persoanelor care ar fi vinovate de intervenţia cu întârziere la casa bărbatului. Ei şi-au manifestat nemulţumirea că au trecut aproape 19 ore de la momentul în care fata a cerut ajutor şi până când anchetatorii au intrat în locuinţa suspectului.

Printre oamenii strânşi s-a aflat şi mama fetei de 18 ani din judeţul Dolj care a dispărut în condiţii similare în urmă cu câteva luni.

La faţa locului au fost prezente zeci de forţe de ordine ale Jandarmeriei şi Poliţiei.

Strada Craiovei a fost blocată de oameni în faţa imobilului percheziţionat şi traficul a fost deviat pe altă rută.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla și să intervină de urgență. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. 

Anchetatorii probabil se vor întoarce la locuința suspectului în următoarele ore, potrivit corespondentului Digi24. Vineri, ei au luat la pas terenul de aproape de 2.000 de metri pătrați pe care se află locuința bărbatului pentru a strânge probe. Este însă o arie foarte vastă de cercetat. Sunt foarte importante și rezultatele care vor veni de la Medicină Legală pentru a vedea dacă rămășițele prelevate de criminaliști sunt de origine umană. Ele se vor corobora apoi cu probe ADN pentru a face legătura cu Alexandra, fata care a dispărut la 24 iulie, și ceea ce au găsit la fața locului polițiștii.

Mai multe anchete sunt în desfășurare în legătură cu acest caz. Una dintre ele a fost dispusă de noul șef al Ministerului de Interne, Nicolae Moga, care a cerut Corpului de Control al Poliției Române să verifice cum au acționat cei de la Poliția municipiului Caracal. Apoi, Parchetul General s-a autosesizat în legătură cu acest caz, iar șeful Secției de Urmăriri Penale chiar a venit la fața locului să vadă cum stau lucrurile în teren.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:41
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară