Stanga
Dreapta

Exclusiv: Campania ’’S.O.S Copiii Romi” s-a încheiat

Bogdan Ionescu, 14 iulie 2019, Ora 16:13

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47245-1.jpg Exclusiv

 

 Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa a desfăşurat campania ‘’S.O.S Copiii Romi”.
Această campanie are ca scop creşterea accesului la educaţie pentru copiii de etnie romă. Obiectivele campaniei vizează:
– Identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii la grădiniţă.
– Identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I şi consilierea părinţilor acestora
– Identificarea elevilor de etnie romă din clasa a VIII-a, în vederea consilierii acestora pentru admiterea în licee pe locurile special alocate lor.
– Eliberarea adeverinţelor/recomandărilor de apartenenţă la etnia romă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi.
Informarea şi consilierea elevilor, părinţilor de etnie romă şi a cadrelor didactice despre calendarul admiterii, cu numărul de locuri pentru fiecare unitate de învăţământ emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, data limită până la care trebuie depuse dosarele, data şi locul în care se va desfăşura şedinţa publică de repartizare a candidaţilor romi pe locurile distinct.
Identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depășit varsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional ‘’Șansa a doua”.
Consilierea şi orintarea profesională a tinerilor şi adulţilor de etnie romă (elevi aflaţi în anii terminali, respectiv a adulţilor beneficiari ai măsurilor programului de recuperare şcolară ‘’Șansa a doua”.
Consolidarea comunicării între reprezentanţii comunităţilor de romi şi unităţilor şcolare prin organizarea periodică de întâlniri la care să participle inspectoratul şcolar pentru minorităţi, cadre didactice, profesori de limba şi istoria romilor, mediatori şcolari, liderii romilor, părinţi şi elevi.
Derularea campaniei răspunde măsurilor prevăzute în Programul de Guvernare pentru perioada 2012-2020, H.G. 1221/2011, Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorității romilor şi planurilor de acţiune asumate de instituţia prefectului la nivelul fiecărui judeţ, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti.

Repartizarea elevilor a avut loc în data de 9- 10 iulie, în cadrul Liceului Miguel de Cervantes.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:34
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară