Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: O noua conducere la Economat Sector 5 și audit extern

Laurentiu Ion, 3 ianuarie 2021, Ora 16:34

  • print
  • |
o-noua-conducere-la-economat-sector-5-i-audit-extern-48393-1.jpg BREAKING NEWS

 

Ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 5 a avut pe ordinea de zi, suplimentară, și două „obiective” ce vizau Economat Sector 5, instituție subordonată CL. Cu unanimitate de voturi, consilierii locali au aprobat modificarea actului constitutiv al SC Economat SRL, precum și constituirea unei comisii cu privire la managementul Economat.  Totodată a fost prezentat și noul director al acestei instituții „găunoase” pentru Primăria Sectorului 5.

„Consiliul Local nu doarme”

„Somnul Consiliilor Locale anterioare a născut un monstru – Economat SRL. Noi, CL, suntem reprezentanții direcți ai cetățenilor. Propunem schimbarea actului constitutiv al Economat, și desemnarea, pentru o perioadă determinată de 3 luni de zile, a unei conduceri, astfel încât să știm ce se întâmplă în această societate”, a declarat  Iustinian Roșca (PLUS), inițiatorul acestei propuneri.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a ținut să precizeze că grupul PNL, prin consilierul Mihai Bîrsan, a solicitat un audit extern pentru SC Economat. „Această comisie are ca sarcină să solicite această analiză externă. Mulțumesc celor de la USR PLUS, dar și celor de la PSD, care au dat dovadă de solidaritate în aflarea adevărului”, a spus Piedone. Totodată, primarul Sectorului 5 a menționat că Leonard Petre nu mai are funcția de director general al SC Economat SRL, în locul acestuia fiind numit, pentru trei luni de zile, generalul (r) Gabriel Crețu.

Pe ordinea de zi a acestei ultime ședințe s-au aflat trei proiecte de hotărâre, primul dintre ele stârnind discuții aprinse între consilieri – „Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2020 al Consiliului Local Sector 5”, dar care a trecut „la limită”, cu 14 voturi „pentru” și 12 abțineri, printre acestea aflându-se și consilierii din partea USR PLUS și PNL.

Celelalte două proiecte au fost votate în unanimitate. „Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local Sector 5 nr. 102/28.07.2017 privind aprobabrea salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Sectorului 5, precum și în cadrul serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, cu modificările și completările ulterioare” și „Proiect de hotărâre privind anularea creanțelor fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în sold la data de 31.12.2020”, potrivit convocatorul ședinței extraordinare a CL Sectorul 5.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:58
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară