Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Mesajul Președintelui, Klaus Iohannis, pentru veteranii de război: „Sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară”

Gabriela M Bogdan, 29 aprilie 2022, Ora 11:36

  • print
  • |
mesajul-pre-edintelui-klaus-iohannis-pentru-veteranii-de-razboi-sunt-cea-mai-nobila-manifestare-a-dragostei-de-tara-50574-1.jpg BREAKING NEWS

 

Veteranii de război sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre, transmite președintele Klaus Iohannis într-un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

„De Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim astăzi, gândurile noastre se îndreaptă, cu apreciere și recunoștință, către toți cei care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale României. Sacrificiile și devotamentul veteranilor de război sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre. Tăria lor de caracter ne inspiră și ne insuflă puterea de a înfrunta orice provocări viitoare”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale

Președintele României mai spune că în timpul marilor conflagrații mondiale, dârzenia și curajul cu care au luptat veteranii de război din România „au dovedit relevanța strategică a ţării noastre în dinamica internațională și au făcut posibile realizări politice, pavând drumul spre dezvoltarea României de astăzi, stat membru al Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene”.

În această perioadă, când suntem martorii unui război nedrept și ilegal la granițele noastre, înțelegem cu atât mai bine rolul esențial al veteranilor de război în apărarea țării și asigurarea securității României”, evidențiază șeful statului. 

Klaus Iohannis punctează și că prezența a aproape 4.000 de militari aliați pe teritoriul țării noastre, alături de forțele armate române, constituie „cea mai bună dovadă a solidarității și unității NATO, precum și a apartenenței la aceleași valori democratice”.

„Militarii români, ghidați de exemplul înaintașilor, au avut și continuă să aibă o contribuție crucială la apărarea și consolidarea acestor valori care ne definesc. 

Dragi veterani de război, Românii vă admiră și vă sunt recunoscători pentru curajul, devotamentul și sacrificiul de care ați dat dovadă în condițiile grele ale câmpului de luptă. Reprezentați veritabile exemple demne de urmat și vă îndemn să cultivați în rândul tinerelor generații principiile care v-au ghidat mereu în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate. Eroismul și patriotismul dumneavoastră sunt repere esențiale pentru tinerii care conștientizează astfel că libertatea trebuie întotdeauna prețuită și protejată. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ce ați realizat sub culorile drapelului național și vă doresc multă sănătate! La mulți ani!”, a mai declarat președintele Iohannis.

Notă editorială: La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor. 

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:17
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară