Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Declarație de presă privind evoluția situației din localitatea Bolintin Vale

Gabriela Mihai, 15 ianuarie 2022, Ora 09:50

  • print
  • |
declaratie-de-presa-privind-evolutia-situatiei-din-localitatea-bolintin-vale-1.jpg BREAKING NEWS

 

Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv, ia act cu îngrijorare de propagarea în spațiul public a atitudinilor anti-rome, pe fondul unui conflict care a condus, în mod nefericit, la decesul unui cetățean, în localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu.

 

„Înțeleg încărcătura emoțională într-o astfel de speță și consider că astfel de atitudini conduc la propagarea unui discurs instigator la ură în spațiului public. Îndemn persoanele publice să manifeste prudență în declarații și să relateze fapte și responsabilități individuale, fără să recurgă la stereotipuri și prejudecăți, care generează prejudicii pe termen lung unei întregi comunități.”, declară președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

 

De asemenea, face apel la jurnaliști să urmeze normele deontologice și să arate responsabilitate în relatările despre romi, pentru evitarea stigmatizării unei comunități întregi, în special într-o comunitate cu potențial de repetare a unui istoric de conflict interetnic.

 

„În cursul zilei de ieri am transmis o comunicare autorităților locale, în care mi-am exprimat convingerea că reprezentanții autorităților responsabile își vor face datoria pentru a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați, potrivit legislației în vigoare. De asemenea, am îndemnat la responsabilitate pentru cultivarea unui climat de echilibru, care să nu conducă la escaladarea unui conflict interetnic, în care să aibă de suferit populația care nu are vreo implicare în această speță.

 

Am siguranța că autoritățile responsabile își vor face datoria pentru a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați, potrivit legislației în vigoare și, în același timp, aștept ca presa și persoanele publice, în materialele de presă și în luările de cuvânt, să sublinieze faptul că responsabilitatea este individuală, care nu are legătură cu etnia, pentru a nu se răsfrânge asupra unei întregi comunități.”, a mai declarat președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

 

 

EDITORIAL

Acum, că a fost tras pe linie moartă,  penibilul  Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

Acum, că a fost tras pe linie moartă, penibilul Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

     Florin Cîţu spune că economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta şi avertizează că o prăbuşire economică este inevitabilă. ”Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4.6%. Cu o prob ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:07
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară