Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Ilie Nastase, avertizat direct de judecatori: Un singur pas gresit si vei juca tenis de masa in puscarie

Gheorghe George, 3 ianuarie 2020, Ora 17:04

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-ilie-nastase-avertizat-direct-de-judecatori-un-singur-pas-gresit-si-vei-juca-tenis-de-masa-in-puscarie-47793-1.jpg Exclusiv

 

Condamnat la închisoare cu suspendare, fostul tenismen Ilie Năstase a aflat acum de ce a fost iertat, dar a primit și ultimul avertisment de la judecători. Magistrații au ținut cont de performanțele lui sportive, dar l-au anunțat că data viitoare nu mai primește indulgență.

După ce acum doi ani a condus băut și a fugit de polițiști, judecătorii l-au condamnat definitiv pe fostul tenismen Ilie Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării.

Poliţiştii l-au prins pe fostul sportiv băut la volan, de două ori în doar 6 ore, în mai 2018. Acesta a refuzat atunci să-i fie recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei.

– M-au oprit și m-au întrebat: ați băut? Da, domnule, am băut! Cât ați băut? Trei beri! – povestea Ilie Năstase după incidentul petrecut acum doi ani.

– Cum s-au comportat polițiștii cu dvs? l-au întrebat reporterii.

– Urât, foarte urât! Ei nu sunt polițiști, sunt milițieni! acuza tensimenul.

Judecătorii au văzut altfel lucrurile: „Într-un stat de drept, refuzul unei persoane de a se supune solicitărilor poliției și plecarea din locul respectiv fără acordul organelor de ordine ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat este de o gravitate deosebită, fiind pusă sub semnul întrebării capacitatea instituțiilor statului de a-și îndeplini atribuțiile”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Recent, judecătorii au explicat de ce l-au iertat, totuși, de detenție pe Ilie Năstase, în ciuda faptei lui: a contat palmaresul impresionant al lui Ilie Năstase, care a fost de două ori numărul unu mondial în 1972 și 1973 și a câștigat 58 de titluri.

Magistrații l-au avertizat însă pe fostul tenismen că orice pas în afara legii îl poate trimite la închisoare de acum înainte.

„Se impune însă a se atrage atenția inculpatului cu privire la faptul că toate faptele pozitive care-l pun într-o lumină bună în ochii societății române și nu numai, realizate de aceasta în aproape o viață, pot fi lesne uitate în măsura în care va continua să săvârșească fapte antisociale, putându-se transforma ușor într-un exemplu negativ”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

După condamnarea definitivă, Ilie Năstase nu mai are voie să conducă doi ani.

 

EDITORIAL

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

Wernerii instaurează dictatura incompetenței

 Ce vuiet, ce urlete, ce hăcuieli ar avea loc dacă la guvernare ar fi PSD și ar face măcar jumătate din greșelile criminale pe care le fac wernerii astăzi, instalați lejer la Palatul Victoria! Ce s-ar mai tăvăli susținătorii pe asfalt protestând împotriva lui “Dragnia”, “Vasilica Viorica”, “O ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:11