Stanga
Dreapta

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

Gabriela M Bogdan, 31 decembrie 2021, Ora 09:59

  • print
  • |
prostu-clasei-s-a-ajuns-medic-pe-facebook-49924-1.jpg

 

Nu e dobitoc cu cont de Facebook care să nu se dea în stambă zilele ăstea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu există COVID, nu mergeți la spital, medicii vă omoară, la ATI îi leagă și îi sedează pe bolnavi! Băi, deștepților, voi omorâți mai mulți oameni decât poate un medic să salveze! Cu vorbele și cu ipocrizia voastră. Pentru că una spuneți pe net, dar când simțiți că e groasă  treaba, voi sunteți ăia care fugiți primii la medici implorându-i să vă salveze pe voi sau pe ai voștri! Din păcate, unii care v-au luat de bun sfatul de pe Facebook, ajung prea târziu sau mor cu zile. Nu din cauza medicilor, ci a voastră!

 

 Pot să înțeleg multe, dar pe savanții apăruți peste noapte pe Facebook nu-i pot înțelege. Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook, fără studii, dar cu opinii puternice, susținute de insulte și blesteme – ca să fie mai convingător!

. Dacă la ziar purtăm responsabilitatea juridică și morală a fiecărui cuvânt scris, pe Facebook se pare că toată lumea e liberă la aruncat toată prostia și zoaia lumii, fără nici o răspundere. Cea juridică e practic inexistentă, iar la cea morală cine să se gândească?! În niciun caz savanții analfabeți care postează la aproape fiecare articol sfaturi medicale din întunecimea minții lor.

 

Nu cunosc ce este in mintea unora care cred că  sfatul unui tembel de pe Facebook e mai valid decât al unui doctor.

De fiecare date când un Guru  de Facebook postează “nu există COVID, e o banală gripă, nu vă duceți la doctor, medicii vă omoară” – se găsesc câțiva care să-l creadă. Așa s-a ajuns ca mulți să stea acasă luând de bune sfaturile lui “neica nimeni” de pe Facebook, să ajungă prea târziu la spital, cu o afectare pulmonară foarte mare, să moară cu zile, când ar fi putut fi salvați. Cine e de vină? Medicul care nu i-a mai putut face nimic, că nu există niciun medicament minune care să regenereze plămânii, sau tu, Gurule , care l-ai încurajat să stea acasă, că e o banală gripă?! Juridic nu răspunzi, dar moral nu simți că ai vina de a fi îndrumat spre moarte în chinuri un prieten virtual, chiar pe cineva din familie?! Cine îți dă ție dreptul să negi știința, tu, care nu știi nimic de ea, n-ai citit în viața ta un studiu medical, nu ai citit suficient cât să pricepi concluziile?

Cu toată responsabilitatea vă scriu, negru pe alb, că au ucis și ucid mai mulți oameni comentariile unor imbecili decât au putut salva medicii.

E cazul să intervenim, credeți-mă. Virusul ăsta e mai pervers decât credeam și se reinventează înainte ca medicii să găsească schema perfectă de tratament. Nu aș vrea să vă sperii, dar mai nou are o formă atât de violentă că sub medicația care se știa că merge nu mai cedează. Și în tot acest timp, noi stăm și ne uităm pe rețelele sociale unde deținătorii adevărului absolut au tras primele concluzii: medicii îi omoară, spitalul îi omoară. NU faptul că au stat acasă, că poate au ajuns prea târziu, că poate e o formă mai violentă cu care nu-i de glumă și trebuie să te vadă un medic cât mai repede.

Și uite așa, înnebunim cu toții în țara asta cu prea mulți savanți care nu doar că nu au școala necesară, dar nu au nici cei șapte ani de educație de acasă, care să nu le permită să judece ei știința sau un doctor cu zeci de ani de studii și practică în spate.

Mihai Mihaela Gabriela

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:48
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară