Stanga
Dreapta

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

ziarulatak.ro, 31 mai 2020, Ora 08:56

  • print
  • |
cum-a-petrecut-guvernul-orban-in-plina-zi-de-lucru-1.jpg

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zilei de naștere a lui Ludovic Orban.

Despre acest Scandal am vorbit pe larg în Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Pozițiile critice față de această secvență s-au concentrat pe încălcarea unor legi de către premier și ceilalți miniștri fumînd într-un spațiu închis și stînd fără mască. Nu știu dacă această direcție a fost rezultatul unei manipulări subtile menite a-l scoate din încurcătură sau cum ar spune poporul de-a dreptul din rahat pe Ludovic Orban. Sigur e că presa miluită, cot la cot cu presa Diviziei Presă, s-a grăbit să reducă întreg scandalul la încălcarea unor legi. Potrivit scenariului de ieșire din rahat, Ludovic Orban și miniștrii s-au dat peste cap să fie amendați de către Poliția din subordine. Pentru presa miluită, pentru presa Diviziei Presă și pentru ceata de postaci a PNL, acțiunea a fost folosită pentru a transforma un dezastru într-o victorie. A trecut în plan secund faptul că ditamai membrii Guvernului ședeau la băute în biroul premierului pentru a se scoate în prim plan faptul că respectivii s-au cerut amendați. Potrivit acestei manipulări grosolane, momentul a dovedit încă o dată diferența dintre PNL și PSD. Dacă ar fi fost Viorica Dăncilă și miniștrii PSD, poliția ar fi primit ordin să nu-i amendeze. Fiind vorba însă de membrii Guvernului Meu, nu numai că premierul nu s-a opus amendării, dar mai mult s-a străduit să fie amendat. Evident, avem de a face cu un sofism de cea mai joasă speță. Din faptul că un infractor e sancționat nu înseamnă că el nu mai e infractor. Premierul și miniștrii au încălcat două legi. Chiar dacă ei s-au autodenunțat și au fost sancționați pentru asta, infracțiunea rămîne și încă într-o formă agravantă, deoarece e vorba de niște demnitari. Așa cum am demonstrat în Jurnalul meu video esența întîmplării e dată de faptul că luni, 25 mai 2020, la început de săptămînă, premierul și patru miniștri au pus de un chefuleț în biroul premierului. Se presupune că un premier are treburi pînă peste cap. Se presupune că biroul său e de lucru, nu de chef. În plin program de lucru, o parte a Guvernului României își îngăduie un chefuleț. Pretextul a fost ziua de naștere a premierului. În lumea civilizată, premierul își vedea de treburi pînă seara tîrziu și organiza o petrecere la el acasă (în nici un caz la birou) la care-i invita pe miniștri.

Bogdan Iacob, unul dintre confrații care se iluzionează că avem o țară ca afară, mi-a trimis chiar vineri seara, după apariția pozei, textul postat de el pe InPolitics sub titlul Fotoshima! Prin el Bogdan Iacob își exprima convingerea că fotografia e pentru guvernul Orban ca explozia de la Hiroshima pentru japonezi. Chiar din seara respectivă i-am zis lui Bogdan Iacob, cum fac ori de cîte ori el se iluzionează asupra României de azi, că se înșeală, că nu se va întîmpla nimic. Nu numai pentru că la noi, de vreo zece ani, de cînd Serviciile secrete pun președinți și premieri, un guvern cade cînd vrea președintele, dar și pentru că o zguduire de proporții cere intervenția presei și a Opoziției.

Despre intervenția Presei inutil să mai glosez.

S-a văzut și în acest caz că presa independentă e o palidă amintire. Dacă n-ar fi internetul, România regimului Iohannis ar fi reflectată în presă mai ceva decît România lui Ceaușescu în Scînteia.

Ar fi fost normal ca Opoziția să ia atitudine. Că PSD a tăcut nu mă miră. Și nu numai pentru că PSD e pe zi ce trece un partid cu proteză pe post de dantură, dar și pentru că denunțarea de către partidul baronilor a unui chef de partid și de stat ar fi fost o absurditate. Singurul partid a cărui intervenție publică ar fi răscolit România e USR. Nu odată acest partid a fost prezentat de mine ca partidul unei altfel de politici, ca forță a generației postdecembriste școlite în Occident. Ce alt exemplu de politică veche putea fi mai bun pentru USR decît cheful ghiorțănesc din biroul premierului, încălcarea legii de către chiar miniștrii Guvernului? A zis USR ceva? Firește că nu. Cum se explică asta? Prin fixarea USR la 13 la sută în sondaje. Am tot mai mult impresia că USR e o creație a Serviciilor interesate în numele lui Klaus Iohannis de asigura PNL formarea unei majorități după alegeri. E limpede că PNL nu va obține peste 50 la sută. Pentru ca PNL să guverneze i s-a găsit un partid tot de Dreapta, menit a obține un procentaj din electoratul care n-ar fi votat PNL. Și astfel PNL i se pregătește de pe acum concubina, pe numele ei USR. Ca și cazul în prezidențialelor, observăm în cazul USR o politică pe care am putea s-o numim a frînei trase. Orice acțiune care i-ar putea aduce partidului un salt în sondaje e evitată de conducere pentru ca nu cumva USR să iasă din rolul de viitoare concubină a PNL la guvernare. Partidul critică PNL, dar o face cu maximă prudență, evitînd răsucirea cuțitului în rană. Scandalul cu fotografia ar fi avut nevoie de o reacție spectaculoasă a USR la nivel de președinte. N-a fost așa ceva. Dacă ar fi fost, USR risca să treacă dincolo de hotarele impuse pentru a rămîne un partid în umbra PNL.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:46
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă